Квашена капуста на зиму

Квашена капуста на зиму – популярна страва осінньо-зимового періоду. Вона не тільки смачна, а ще й містить надзвичайно багато вітамінів. Входить до багатьох дієт та є дуже корисною!
Пиріжки з капустою, капусняк, салат Вінегрет, капустяники, тушена капуста та багато інших других страв, салатів, що тільки можна приготувати з квашеної капусти!
Інгредієнти
3 л
- капуста 3кг
- морква 150г
- сіль 2.5 ст.л.
- цукор 1ст.л.
- вода
Інвентар:
- шитківниця
- терка
- банка 1шт. по 3л.
- банка 1шт. по 0.5л.
- велика миска
Приготування
- Капусту чистимо від верхнього та пошкодженого листя. Розрізаємо на чотири частини. Тоненько шаткуємо капусту на шатківниці або ж ножем. Нашатковану капусту злегка віджимаємо руками, щоб вона стала м’якшою і пустила сік. Моркву чистимо та тремо на терці, додаємо до капусти. Перемішуємо капусту з морквою.
- У чисту та суху 3-ох літрову банку дуже добре утрамбовуємо капусту з морквою.
- Готуємо росіл: у банку 0.5 л. наливаємо холодну воду, додаємо сіль та цукор. Розмішуємо доти, поки добре розчиниться сіль та цукор.
- Заливаємо готовим розсолом нашатковану капусту з морквою у банці.
- Капронову кришку кладемо всередину у банку (вона буде виконувати функцію гніту).
- Ставимо банку у тарілку або іншу посуду, бо у перші дні в процесі бродіння буде виділятися сік.
- Перші 3-5 днів потрібно поставити банку у тепле місце, далі переносимо у холодне (холодильник, погреб …) для довгого і хорошого зберігання!Приблизно через тиждень капуста готова для споживання!
Маленькі секрети - смачна квашена капуста на зиму:
- Слід вибирати зимові сорти капусти, щоб питання ‘Як заквасити капусту, щоб вона була хрумка і смачна?’ ніколи не звучало 😉
- Капусту не потрібно мити, лише зняти верхні листочки, а також пошкоджені по почорнівші листки.
- На початку процесу бродіння виділяється біла піна, її необхідно збирати з капусти кожного дня.
- Протягом 3-ох діб потрібно протикати капусту чим небудь гострим (для цього підійде дерев’яна шпажка), до самого дна і декілька разів на день, щоб виходили гази. Якщо цього не робити, то капуста буде гірчити!
- Необхідно слідкувати, щоб капуста була постійно у соці. Якщо його замало, то потрібно долити розчин води із сіллю (на 1 л. розчинити 1 ст.л. солі).
- За цим рецептом квашена капуста на зиму вийде смачна і хрумка.
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту
Коментарі