Салат з буряком і сиром Фета

Готувати 15 хв
0
Коментарів немає
297 переглядів
Салат з буряком і сиром Фета

Салат з буряком і сиром Фета надзвичайно легкий, корисний і смачний. Поєднання смаків у ньому дуже приємно дивують! А як ефектно він виглядає на святковому столі… зелені листя салату переплітаються із червоним кольором буряка, і все це розбавляється білосніжним сиром!!! Гості точно оцінять і смак, і вигляд, і користь.

Цей салат готується дуже швидко, головне мати відварений буряк)

Інгредієнти

2 порції
  • варений буряк 3-4шт (приблизна 200г)
  • сир Фета 150г
  • листя салату (мікс)
  • синя цибуля 1шт
  • горіхи грецькі 50г
  • оливкова олія 3ст.л.
  • лимонний сік 1,5ст.л.
  • діжонська гірчиця 1ч.л.
  • сіль 0,5ч.л.
  • цукор 0,5ч.л.
  • чорний мелений перець 0,25ч.л.
  • мелений мускатний горіх 0,25ч.л.
  • кунжут

Приготування

Готувати 15 хв
  1. Листя салату промиваємо під проточною водою, висушуємо зручним для Вас способом.
  2. На велику тарілку викладаємо листя салату у довільному порядку.
  3. Варений червоний буряк чистимо, ріжемо кубиками, викладаємо на листя салату.
  4. Сир Фета також нарізаємо середніми кубиками і викладаємо поверх буряка.
  5. Червону цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо півкільцями. Викладаємо наступним шаром на тарілку.
  6. Додаємо до салату підсмажені на сухій сковороді грецькі горіхи.
  7. Готуємо заправку для салату з буряком і сиром Фета: для цього нам потрібна оливкова олія, лимонний сік, діжонська гірчиця, сіль, цукор, чорний мелений перець та мускатний горіх. Всі ці інгредієнти добре змішуємо. Поливаємо салат готовою заправкою.
  8. Посипаємо кунжутом та подаємо з любов’ю 😍

Примітки

  • Листя салату я брала мікс. Можна використати салат який Вам більше подобається, наприклад лише рукола, або айсберг, чи просто листя шпинату. Як Вам до смаку )
  • буряк я відварювала у каструльці у воді, можна і запекти у духовці.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту