Салат з буряком і сиром Фета

Салат з буряком і сиром Фета надзвичайно легкий, корисний і смачний. Поєднання смаків у ньому дуже приємно дивують! А як ефектно він виглядає на святковому столі… зелені листя салату переплітаються із червоним кольором буряка, і все це розбавляється білосніжним сиром!!! Гості точно оцінять і смак, і вигляд, і користь.
Цей салат готується дуже швидко, головне мати відварений буряк)
Інгредієнти
2 порції
- варений буряк 3-4шт (приблизна 200г)
- сир Фета 150г
- листя салату (мікс)
- синя цибуля 1шт
- горіхи грецькі 50г
- оливкова олія 3ст.л.
- лимонний сік 1,5ст.л.
- діжонська гірчиця 1ч.л.
- сіль 0,5ч.л.
- цукор 0,5ч.л.
- чорний мелений перець 0,25ч.л.
- мелений мускатний горіх 0,25ч.л.
- кунжут
Приготування
Готувати
15 хв
- Листя салату промиваємо під проточною водою, висушуємо зручним для Вас способом.
- На велику тарілку викладаємо листя салату у довільному порядку.
- Варений червоний буряк чистимо, ріжемо кубиками, викладаємо на листя салату.
- Сир Фета також нарізаємо середніми кубиками і викладаємо поверх буряка.
- Червону цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо півкільцями. Викладаємо наступним шаром на тарілку.
- Додаємо до салату підсмажені на сухій сковороді грецькі горіхи.
- Готуємо заправку для салату з буряком і сиром Фета: для цього нам потрібна оливкова олія, лимонний сік, діжонська гірчиця, сіль, цукор, чорний мелений перець та мускатний горіх. Всі ці інгредієнти добре змішуємо. Поливаємо салат готовою заправкою.
- Посипаємо кунжутом та подаємо з любов’ю 😍
Примітки
- Листя салату я брала мікс. Можна використати салат який Вам більше подобається, наприклад лише рукола, або айсберг, чи просто листя шпинату. Як Вам до смаку )
- буряк я відварювала у каструльці у воді, можна і запекти у духовці.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту