Зелений борщ (суп із щавлю)

0
Коментарів немає
5153 переглядів
зелений борщ

Зелений борщ – дуже смачний весняний суп. Як приготувати зелений борщ або, як його ще називають, суп із щавлю так, щоб усі були у захваті? Читайте тут…

Дуже важливим елементом приготування зеленого борщу є сметана – обов’язково повинна бути домашня, свіжа та смачна. Отож, приступаємо:

Як приготувати зелений борщ:

Інгредієнти

  • вода (або бульйон) 3л.
  • картопля 500г
  • щавель 250г
  • рис 3ст.л.
  • морква 1шт.
  • цибуля середня 1шт.
  • варені курячі яйця 5шт.
  • домашня сметана 200г
  • лавровий лист 1шт.
  • сіль
  • духмяний та чорний перець горошком по 2шт.
  • зелень петрушки, зелена цибуля
  • олія та вершкове масло.

Приготування

  1. Картоплю помити, почистити та порізати середніми кусочками.
  2. Цибулю почистити та порізати дрібними кубиками.
  3. Моркву також помити, почистити. Натерти на грубій терці або нарізати кружальцями.
  4. Яйця зварити на круто.
  5. Рис замочити у холодній воді на 10-15хв.
  6. Щавель та зелень помити, обсушити. Щавель нарізати грубими смужками, зелень дрібно посікти.
  7. Поставити на вогонь каструлю з водою, коли закипить – додати картоплю. Зняти піну та додати моркву та цибулю. Поварити 10хв.
  8. Відцідити рис та додати до овочів. Варити ще 10хв.
  9. Тим часом почистити яйця, відділити жовтки від білків. Білки порізати велики кусками, жовтки перетерти із сметаною до однорідної маси.
  10. Додати у каструлю сметану із жовтками, розмішати. Потім додати білки. Довести до кипіння та поварити 2хв.
  11. Щавель злегка обсмажити на вершковому маслі або олії 1-2хв. Додати до каструлі.
  12. Також додати подрібнену зелень. Посолити, додати духмяний та чорний перець горошком, лавровий листок.
  13. Довести до кипіння, накрити кришкою і відставити з вогню щоб зелений борщ настоявся.
  14. Не забудьте вийняти лавровий листок, щоб не було зайвої гіркоти у зеленому борщі.

Примітки

  • Сметана повинна бути домашня, свіжа та смачна.
  • якщо зварити зелений борщ на мясному бульйоні – він вийде дуже смачний.
  • використовують не тільки свіжий щавель, а й заморожений або консерований. Тоді зелений борщ (суп із щавлю) можна готувати цілий рік )

Смачного!

 

А ще пропоную Вам переглянути рецепт салату з молодої капусти 👇  , прекрасно підійде до обіднього столу!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту