Суп з кропиви – рецепт

Суп з кропиви – рецепт, який вартий уваги!
Як тільки закінчилася зима, одною з перших трав появляється кропива. Не варто проходити мимо неї, оскільки саме весною у ній міститься дуже багато корисних вітамінів та мікроелементів для організму людини. А страви з кропиви виходять не такі колючі, як вона сама ;-). Суп з кропиви – рецепт простий та надзвичайно смачний.
Пропоную приготувати корисний і легкий весняний суп.
Інгредієнти
- вода і куряче стегно або готовий бульйон 1.5л.
- свіжа молода кропива 1пуч.
- морква 1шт.
- цибуля 1шт.
- зелена цибуля 1 малий пучок
- часник 3 зуб або заморожені часникові стрілки
- плавлений сирок 1шт. (бажано із грибним смаком)
- лавровий листок 1шт
- духмяний та чорний перець горошком по 2шт.
- сіль та чорний мелений перець до смаку
- олія
- зелень кропу та петрушки
- варені яйця
Приготування
- Якщо є готовий бульйон – доводимо його до кипіння. Інакше наливаємо у каструлю води і відварюємо куряче стегно.
- Тим часом чистимо, миємо картоплю та моркву. Картоплю нарізаємо на середні кубики, моркву тремо на терці.
- Очищаємо цибулю від лушпиння та нарізаємо дрібними кубиками.
- Листя свіжої молодої кропиви заливаємо окропом на 3-5хв, зливаємо воду та дрібно нарізаємо.
- Зелену цибульку також миємо та дрібно нарізаємо.
- Плавлений сирок тремо на терці або дрібно шиткуємо ножем.
- Витягуємо куряче стегно з каструлі. У киплячий бульйон кладемо порізану картоплю, варимо 10-15хв від моменту закипання.
- Поки вариться картопля, готуємо засмажку: на олії обсмажуємо цибулю з морквою 4-5хв, додаємо зелену цибульку та кропиву, можна ще додати трішки масла, все тушкуємо 5хв. В кінці додаємо 1ч.л. заморожених часникових стрілок, або , якщо таких немає, додаємо дрібно нарізаний часник.
- До бульйону з картоплею висипаємо плавлений сир, варимо на маленькому вогні до розчинення сиру (приблизно 5хв).
- Потім додаємо засмажку, все перемішуємо, нехай покипить ще 5 хв.
- В кінці солимо, перчимо, додаємо лавровий листок, духмяний та чорний перець горошком. Повертаємо у каструлю м’ясо на якому варили бульйон, але уже без кісточок. А також дрібно посічену зелень кропу та петрушки. Доводимо усе до кипіння і відставляємо у бік, закриваємо кришкою та залишаємо настоюватися хоча б 15хв.
Примітки
Перед подачею супу з кропиви до столу у кожну тарілку кладемо четвертинку вареного яйця!
Смачного!!!
Більше рецептів my-kitchen.in.ua
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту