Суп з фрикадельками

0
Коментарів немає
584 переглядів
суп з фрикадельками

Суп з фрикадельками – рецепт не складний, але смачна перша страва Вам гарантована. Дуже люблю цей суп, проте якщо готувати фрикадельки самому, а не купляти готовий фарш, часу затрачається трохи більше. Але це того варте. Рекомендую, щоб суп вийшов надзвичайно смачний, фарш для фрикадельок приготувати самому. А ще ці фрикадельки можна заморозити, щоб на наступний раз процес приготування був набагато коротший.

Інгредієнти

  • м’ясо (або фарш) 500г
  • картопля 6-8 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 1-2 шт.
  • часник 2-3 зубці
  • яйця 1 шт.
  • лавровий листок 1шт.
  • зелень кропу та петрушки
  • духмяний перець горошком
  • чорний перець горошком
  • сіль
  • чорний мелений перець

Приготування

  1. Найперше готуємо фарш: мясо (яловиче або свиняче) мелемо на мясорубці разом із цибулею. Додаємо часник, пропущений через прес, яйце, солимо та перчимо. Добре вимішуємо, фарш повинен стати в’язким. Якщо фарш заморожений, то декілька годин перед приготуванням супу з фрикадельками витягуємо з морозилки та даємо добре розморозитися.
  2. З готового фаршу формуємо круглі фрикадельки. Щоб фрикадельки мали рівну поверхню та не прилипали до рук, періодично потрібно змочувати руки у воді. Залишаємо збоку та готуємо інші продукти для супу.
  3. Картоплю чистимо, нарізаємо середніми кубиками. Моркву також чистимо та тремо на грубій терці. Якщо морква молода, то можна нарізати її півкільцями. Почистити маленьку цибулю, нарізати дрібними кубиками.
  4. В киплячу воду покласти картоплю, коли закипить – зняти зверху піну та зменшити вогонь. Додати моркву та цибулю. Нехай покипить на малому вогні 5 хвилин.
  5. Додати фрикадельки, варити ще 15 хвилин. Потім посолити, додати чорний перець горошком, духмяний перець, лавровий листок. Нехай ще покипить 5 хвилин.
  6. Виключаємо газ і додаємо посічену зелень петрушки та кропу.
  7. Суп з фрикадельками готовий!

Примітки

  • коли суп уже готовий не забуваєм витягнути лавровий листок, щоб він не дав гіркоти для страви;
  • зелень можна додавати не у каструлю, а перед подачею на стіл;
  • звичайно можна приготувати цей суп не на воді, а на бульйоні;
  • фрикадельки, які приготовані у домашні умовах надзвичайно смачні та відповідно і суп із них виходить смачніший.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Приготуйте також макарони по флотськи та салат Цезар і обід у Вас уже готовий!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту