Питний борщ

Питний борщ – це борщ який п’ють із чашок! Його подають разом із м’ясними пиріжками, блінчиками або цибульниками. Особливої популярності він здобув на Західній Україні.
У кожної господині свій варіант, тут найбільшпоширений. Питний борщ виходить насичений та наваристий!
Інгредієнти
10 порції
- 5л. води
- 1кг м’яса (можна ребра)
- 1 середня цибулина
- 3 моркви
- корінь петрушки
- 1 головка капусти
- 3-4 картоплі
- 5 буряків
- олія
- 2 ст.л. масла
- оцет або лимонний сік
- 2 ст.л. муки
- 0,5л. сметани
- сіль
- перець
- зелень кропу
Приготування
Готувати
1,5год
- М’ясо помити, залити водою, варити бульйон 1год.
- Почистити та помити цибулю, моркву, петрушку, картоплю. Цілими покласти до бульйону. Лише капустину розрізати на 4 частини і також покласти до бульйону. Варити до готовності.
- Окремо відварений до напівготовності буряк почистити, натерти на грубій терці та тушкувати на олії (можна дати 2ст. л. масла), підливши трошки води. Коли буряк буде майже готовий додати оцет або лимонний сік.
- Цю бурякову заправку додати до бульйону з готовими овочами. Дати кілька хвилин покипіти. Муку добре вимішати із сметаною, можна добавити трошки води. Влити у борщ та довести до кипіння, але важливо що уже не кип’ятити борщ!
- Готовий борщ процідити через друшляк. Він має бути ріденьким.
- Розлити у горнятка, посипати подрібненим кропом та меленим перцем.
Борщик готовий! СМАЧНОГО!!!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту