Як закрити березовий сік?

Готувати 30 хв.
0
Коментарів немає
2167 переглядів
Як закрити березовий сік?

Як закрити березовий сік??? А для чого його закривати? Відразу виникає і таке запитання, відповідь – тому що березовий сік у свіжому вигляді зберігається не довго, до двох днів. А весняний сезон, коли можна зібрати березовий сік, і пити його свіжим, досить малий, це всього-на-всього 2-3 тижні. А от у консервованому вигляді березовий сік можна зберігати аж до наступного сезону!

Березовий сік – смачний і дуже корисний напій. Існують різні рецепти для його консервування. Пропоную вам спробувати березовий сік з апельсином (лимоном). Цей рецепт найбільше полюбився нашій сім’ї!

 

Готуємо разом:

Інгредієнти

3 літри
  • березовий сік 3 л.
  • цукор 0,5 скл.
  • лимонна кислота 0,5 ч.л.
  • апельсин (лимон) 1шт.

Приготування

Готувати 30 хв.
  1.  Березовий сік проціджуємо через марлю, складену в 4 шари.
  2.  Ставимо на вогонь.
  3.  Тим часом миємо апельсин (лимон) під проточною водою, нарізаємо зі шкіркою кружечками.
  4.  У чисту та простерилізовану 3-охлітрову банку кладемо 2-3 кружальця апельсину (лимону).
  5.  У гарячий сік додаємо цукор та лимонну кислоту, добре розмішуємо. Доводимо березовий сік до кипіння. Не кип’ятимо!
  6.  Переливаємо сік у банку з апельсином (лимоном)  та закатуємо.
  7.  Перевертаємо банки догори дном, накриваємо рушником, так залишаємо до повного охолодження.

 

Примітки

  • березовий сік закривають ще з ізюмом, мятою, сухофруктами, шипшиною, барбарисом …
  • сік потрібно підігрівати до 90°C, але не кип’ятити, адже при кипінні більшість корисних речовин гинуть, а такий напій користі принесе мало;
  • коли березовий сік дійде до кипіння, зверху утвориться піна, яку потрібно обов’язково зібрати!

Все дуже просто, швидко і смачно!!!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту