Як закрити березовий сік?

Як закрити березовий сік??? А для чого його закривати? Відразу виникає і таке запитання, відповідь – тому що березовий сік у свіжому вигляді зберігається не довго, до двох днів. А весняний сезон, коли можна зібрати березовий сік, і пити його свіжим, досить малий, це всього-на-всього 2-3 тижні. А от у консервованому вигляді березовий сік можна зберігати аж до наступного сезону!
Березовий сік – смачний і дуже корисний напій. Існують різні рецепти для його консервування. Пропоную вам спробувати березовий сік з апельсином (лимоном). Цей рецепт найбільше полюбився нашій сім’ї!
Готуємо разом:
Інгредієнти
3 літри
- березовий сік 3 л.
- цукор 0,5 скл.
- лимонна кислота 0,5 ч.л.
- апельсин (лимон) 1шт.
Приготування
Готувати
30 хв.
- Березовий сік проціджуємо через марлю, складену в 4 шари.
- Ставимо на вогонь.
- Тим часом миємо апельсин (лимон) під проточною водою, нарізаємо зі шкіркою кружечками.
- У чисту та простерилізовану 3-охлітрову банку кладемо 2-3 кружальця апельсину (лимону).
- У гарячий сік додаємо цукор та лимонну кислоту, добре розмішуємо. Доводимо березовий сік до кипіння. Не кип’ятимо!
- Переливаємо сік у банку з апельсином (лимоном) та закатуємо.
- Перевертаємо банки догори дном, накриваємо рушником, так залишаємо до повного охолодження.
Примітки
- березовий сік закривають ще з ізюмом, мятою, сухофруктами, шипшиною, барбарисом …
- сік потрібно підігрівати до 90°C, але не кип’ятити, адже при кипінні більшість корисних речовин гинуть, а такий напій користі принесе мало;
- коли березовий сік дійде до кипіння, зверху утвориться піна, яку потрібно обов’язково зібрати!
Все дуже просто, швидко і смачно!!!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту