Яблучний сік на зиму

Яблучний сік на зиму приготовлений в домашніх умовах нічим не зрівняється з готовим купленим у магазині із сумнівним складом.
Натуральний сік із яблук містить багато вітамінів: вітаміни А, В, і C, які підвищують імунні сили організму, також біотин, пантотенова і фолієва кислоти. Остання сприяє зміцненню волосся і нігтів.
Крім того, домашній сік із яблук багатий на мінеральні сполуки заліза, магній і фосфор.
Інгредієнти
- яблука
- цукор (опційно)
Приготування
Готувати
1 год.
- Чисті яблука віджимаємо за допомогою соковижималки або пресу (для великих порцій 😉).
- Обов’язково проціджуємо через сито і марлю.
- Переливаємо у каструлю та ставимо на середній вогонь.
- Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо!
- Пінку знімаємо шумівкою. Як тільки з’явилися перші бульбашки, вогонь вимикаємо.
- Банки і кришки стерилізуємо зручним для вас способом.
- Розливаємо в теплі стерилізовані банки, закручуємо металевими кришками.
- Перевертаємо банки та накриваємо теплим пледом. Залишаємо до повного остудження.
- Зберігаємо в погребі.
Примітки
- Якщо яблука не дуже солодкі можна додати цукру на етапі коли ставимо каструлю із соком на вогонь.
- Сік виходить дуже концентрований, тому коли відкриваємо потрібно розбавити із водою.
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту