Яблучний сік на зиму

Готувати 1 год.
0
Коментарів немає
371 переглядів
Яблучний сік на зиму

Яблучний сік на зиму приготовлений в домашніх умовах нічим не зрівняється з готовим купленим у магазині із сумнівним складом.

 

Натуральний сік із яблук містить багато вітамінів: вітаміни А, В, і C, які підвищують імунні сили організму, також біотин, пантотенова і фолієва кислоти. Остання сприяє зміцненню волосся і нігтів.

 

Крім того, домашній сік із яблук багатий на мінеральні сполуки заліза, магній і фосфор.

Інгредієнти

  • яблука
  • цукор (опційно)

 

Приготування

Готувати 1 год.
  1. Чисті яблука віджимаємо за допомогою соковижималки або пресу (для великих порцій 😉).
  2. Обов’язково проціджуємо через сито і марлю.
  3. Переливаємо у каструлю та ставимо на середній вогонь.
  4. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо!
  5. Пінку знімаємо шумівкою. Як тільки з’явилися перші бульбашки, вогонь вимикаємо.
  6. Банки і кришки стерилізуємо зручним для вас способом.
  7. Розливаємо в теплі стерилізовані банки, закручуємо металевими кришками.
  8. Перевертаємо банки та накриваємо теплим пледом. Залишаємо до повного остудження.
  9. Зберігаємо в погребі.

Примітки

  • Якщо яблука не дуже солодкі можна додати цукру на етапі коли ставимо каструлю із соком на вогонь.
  • Сік виходить дуже концентрований, тому коли відкриваємо потрібно розбавити із водою.
Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту