Вишня в своєму соці

Готувати 1 год
0
Коментарів немає
1557 переглядів
Вишня в своєму соці

Вишня в своєму соці – чудова заготовка для зимових пиріжків, булочок, млинців, різноманітних десертів і тому подібне  …

Пропоную Вашій увазі новий рецепт, який нещодавно я випробувала й сама, і скажу відверто, що мені він дуже сподобався )))

Готується швидко, потрібно лише 2 інгредієнти, а виходить дуже смачно! І взимку, попиваючи гарячий чай із ароматною булочкою з вишнями, можна згадувати тепле літо 😋

Інгредієнти

2 літри
  • вишні 3кг
  • цукор 1,5кг

Приготування

Готувати 1 год
  1. Вишню перебираємо від гілочок та листочів, миємо під проточною водою.
  2. Цей крок мабуть найважчий та найдовший у всьому процесі приготування вишні в своєму соці 😅 Отже відділяємо кісточки від вишень. Робіть як Вам зручно, можна використовувати спеціальні прибори, булавку, або ж просто вручну. Я робила останнім способом, чомусь вручну мені найзручніше та найшвидше. Головне на цьому етапі не сильно пошкодити цілісність вишні, наше завдання залишити вишню цілою, але без кісточки!
  3. Дрельовані вишні засипаємо цукром та залишаємо на 30 хвилин, не більше. За цей час вишні впустять достатньо соку для того, щоб відправляти їх на вогонь 🔥
  4. Ставимо каструлю з вишнями на дуже маленький вогонь, злегка помішуємо. Коли весь цукор розтопився, збільшуємо вогонь та доводимо вишню до кипіння. Якщо утворюється піна, її потрібно обов’язково забрати ложкою або шумівкою. Даємо покипіти 5 хвилин, (не більше 10 хвилин).
  5. Тим часом готуємо банки та кришки. Їх потрібно простерилізувати. Банки я стерилізую над водяною парою, а кришки прокип’ячую декілька хвилин у воді.
  6. У гарячі простерилізовані банки викладаємо гарячу вишню, якщо вишні не повністю покриті соком, то доливаємо сік з вишень так, щоб покрити вишні.
  7. Закручуємо банки (або ж закатуємо 😁)
  8. Якщо залишається ще сік, його я також закручую у банки (уже без вишень).

 

Примітки

  • цукру можна давати більше/менше, все залежить від стиглості та соковитості вишень, а також від Ваших смакових уподобань!
  • із цієї порції у мене вийшло 2л. вишні в своєму соці та 1,5 л. вишневого соку.

Все швидко і просто. СМАЧНОГО!!!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту