Вишня в своєму соці

Вишня в своєму соці – чудова заготовка для зимових пиріжків, булочок, млинців, різноманітних десертів і тому подібне …
Пропоную Вашій увазі новий рецепт, який нещодавно я випробувала й сама, і скажу відверто, що мені він дуже сподобався )))
Готується швидко, потрібно лише 2 інгредієнти, а виходить дуже смачно! І взимку, попиваючи гарячий чай із ароматною булочкою з вишнями, можна згадувати тепле літо 😋
Інгредієнти
2 літри
- вишні 3кг
- цукор 1,5кг
Приготування
Готувати
1 год
- Вишню перебираємо від гілочок та листочів, миємо під проточною водою.
- Цей крок мабуть найважчий та найдовший у всьому процесі приготування вишні в своєму соці 😅 Отже відділяємо кісточки від вишень. Робіть як Вам зручно, можна використовувати спеціальні прибори, булавку, або ж просто вручну. Я робила останнім способом, чомусь вручну мені найзручніше та найшвидше. Головне на цьому етапі не сильно пошкодити цілісність вишні, наше завдання залишити вишню цілою, але без кісточки!
- Дрельовані вишні засипаємо цукром та залишаємо на 30 хвилин, не більше. За цей час вишні впустять достатньо соку для того, щоб відправляти їх на вогонь 🔥
- Ставимо каструлю з вишнями на дуже маленький вогонь, злегка помішуємо. Коли весь цукор розтопився, збільшуємо вогонь та доводимо вишню до кипіння. Якщо утворюється піна, її потрібно обов’язково забрати ложкою або шумівкою. Даємо покипіти 5 хвилин, (не більше 10 хвилин).
- Тим часом готуємо банки та кришки. Їх потрібно простерилізувати. Банки я стерилізую над водяною парою, а кришки прокип’ячую декілька хвилин у воді.
- У гарячі простерилізовані банки викладаємо гарячу вишню, якщо вишні не повністю покриті соком, то доливаємо сік з вишень так, щоб покрити вишні.
- Закручуємо банки (або ж закатуємо 😁)
- Якщо залишається ще сік, його я також закручую у банки (уже без вишень).
Примітки
- цукру можна давати більше/менше, все залежить від стиглості та соковитості вишень, а також від Ваших смакових уподобань!
- із цієї порції у мене вийшло 2л. вишні в своєму соці та 1,5 л. вишневого соку.
Все швидко і просто. СМАЧНОГО!!!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту