Варення з смородини – швидкий і простий рецепт за 30хв.

Готувати 30 хв.
0
Коментарів немає
584 переглядів
Варення з смородини

Варення з чорної смородини містить багато вітамінів та є корисним для організму. Приготоване за цим рецептом, варення виходить красивим (ягідки зберігають свою цілісність, і це дуже гарно), желеподібним і надзвичайно апетитним. А головне – готується швидко і просто!

Інгредієнти

4 літри
  • вода 1,5 скл.
  • цукор 16 скл.
  • смородина 11скл.

Приготування

Готувати 30 хв.
  1. До води додаємо половину цукру (8скл.). Ставимо на маленький вогонь, постійно помішуємо.
  2. Коли цукор повністю розтопився, додаємо смородину. Варимо чорну смородину у цукровому сиропі від моменту закипання 10-15хв. на маленькому вогні.
  3. Вимикаємо газ, додаємо до смородини решту цукру, добре розмішуємо. Цукор повинен розійтися.
  4. Розливаємо гаряче варення по стерилізованим банкам. Закручуємо стерилізованими кришками.

Примітки

  • У мене склянка – це 250мл
  • З цієї порції виходить 4літри готового варення.

Смачне і ароматне варення  з смородини дуже добре смакує як поливка для морозива, на хліб до ароматного чаю, для різних печенюшок чи пирогів, до млинців!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту