Варення з смородини – швидкий і простий рецепт за 30хв.

Варення з чорної смородини містить багато вітамінів та є корисним для організму. Приготоване за цим рецептом, варення виходить красивим (ягідки зберігають свою цілісність, і це дуже гарно), желеподібним і надзвичайно апетитним. А головне – готується швидко і просто!
Інгредієнти
4 літри
- вода 1,5 скл.
- цукор 16 скл.
- смородина 11скл.
Приготування
Готувати
30 хв.
- До води додаємо половину цукру (8скл.). Ставимо на маленький вогонь, постійно помішуємо.
- Коли цукор повністю розтопився, додаємо смородину. Варимо чорну смородину у цукровому сиропі від моменту закипання 10-15хв. на маленькому вогні.
- Вимикаємо газ, додаємо до смородини решту цукру, добре розмішуємо. Цукор повинен розійтися.
- Розливаємо гаряче варення по стерилізованим банкам. Закручуємо стерилізованими кришками.
Примітки
- У мене склянка – це 250мл
- З цієї порції виходить 4літри готового варення.
Смачне і ароматне варення з смородини дуже добре смакує як поливка для морозива, на хліб до ароматного чаю, для різних печенюшок чи пирогів, до млинців!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту