Варення вишні з шоколадом

Бажаєте здивувати своїх близьких, а також задовольнити себе неймовірно смачним десертом – варення вишні з шоколадом буде відповіддю на ці питання! Приготуйте “п’яну вишню” … варення, не десерт чи торт. Варення вишні з шоколадом та коньяком – використовуйте і як варення, і як десерт! Приступаємо:
Варення вишні з шоколадом і коньяком:
Інгредієнти
750 г
- вишня свіжа без кісточок – 0,5кг
- цукор – 250г
- лимонний сік 1ст.л.
- чорний шоколад 100г
- коньяк 50г
- вода 30г
Приготування
- Для початку вишню відділяємо від кісточок.
- Дрильовану вишню засипаємо цукром, додаємо одну столову ложку лимонного соку та воду. Залишаємо у стороні на 20 хвилин.
- Потім акуратно перемішуємо, ставимо на маленький вогонь, доводимо до кипіння та відразу додаємо коньяк. Ще раз все добре перемішуємо та залишаємо варитися на найменшому вогні 15 хвилин. Постійно помішуючи!
- Банки для варення добре миємо, стерилізуємо разом із кришками.
- Знімаємо каструлю з вогню, додаємо шоколад (попередньо розділений на частинки). Вимішуємо до розчинення шоколаду.
- Викладаємо варення у стерилізовані банки та закручуємо.
- Зберігати у прохолодному місці.
Примітки
- краще брати гіркий чорний шоколад;
- із цієї порції виходить приблизно 750 г готового варення.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
Дивіться також варення вишня у власному соці.
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту