Смачні мариновані огірки

Смачні мариновані огірки смакують не тільки із картоплею-п’юре, а й із різними кашами, пловом, запіканками та ще з багато іншими стравами. Їх також можна додати у різні салати і супи. Рецептів є досить багато і дуже різних. Але я завжди готую смачні мариновані огірки за одним рецептом, та з радістю ділюся ним із Вами!
Щоб мариновані огірки були грумкими та не розм’якли під час зберігання у підвалі, потрібно найперше звертати увагу на сорт огірків. Він повинен бути придатний для маринування.
Отже, рецепт:
Інгредієнти
- Огірки невеликих розмірів
У кожну банку:
- Листя хрону 1шт
- Парасолька кропу 1шт
- Часник 4 зуб.
Маринад на 1 літру води:
- Вода 1л.
- Оцет 100г
- Сіль 2 ст.л. без гірки
- Цукор 2 ст.л. з гіркою
- Лавровий листок 2шт
- Перець духм’яний 2шт.
- Перець чорний горошком 2шт.
Приготування
- Огірки миємо, обрізаємо кінчики. Замочуємо у холодній воді на декілька годин.
- На дно літрової банки кладемо листя хрону, парасольку кропу, зубчики часнику.
- Викладаємо огірки у банки із часником та зеленню.
- Готуємо маринад: до води додаємо сіль, цукор, лавровий листок, духмяний перець та чорний перець горошком. Доводимо маринад до кипіння, даємо покипіти 2 хвилини, тоді додаємо оцет, нехай покипить ще 1 хвилину.
- Гарячим маринадом заливаємо огірки.
- Стерилізуємо банки з огірками від моменту закипання 10-15 хвилин.
- Закатуємо кришками.
Примітки
- Звертайте увагу на сорт огірків;
- Стерилізувати можливо потрібно і довше. Слідкуйте за кольором огірків. Якщо вони змінили колір – можна закручувати.
- Найкраще вибирати огірочки маленькі, тоді вони виходять дуже смачні.
Ось і все! Смакуйте чудові мариновані огірки до будь якого гарніру, м’яса, риби та додавайте до улюбленої салатів! А взимку смачні та хрумкі мариновані огірки спасають будь яку господиню та виручають у різних обставинах та в різний час!
Дивіться також салат із баклажанів на зиму та рецепт аджики.
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту