Що приготувати з порічок? Порічковий джем

Готувати 45 хв
0
Коментарів немає
534 переглядів
Що приготувати з порічок? Порічковий джем

Що приготувати з порічок? Порічковий джем – буде моя відповідь. Чому? Тому що: це швидко, просто, легко, смачно і не потрібно особливих навиків! А лиш всього два інгредієнти: цукор і порічки (цю ягоду ще називають червоною смородиною).

Цю смакоту можна використовувати для приготування різних солодощів (печива, кексів, пирогів та навіть тортів). Також джем неймовірно смакує разом з чаєм або просто із хлібом.

Інгредієнти

  • порічки (червона смородина)
  • цукор

 

Приготування

Готувати 45 хв
  1. Порічки (або ж цю ягоду ще називають червона смородина) добре миємо під проточною водою. Відкидаємо на друшлаг, даємо стекти воді. Потім викладаємо на рушник, щоб він ввібрав у себе всю зайву воду.
  2. Пропускаємо ягоду через шнекову соковижималку для віджиму соку з ягід.
  3. До соку додаємо цукор у пропорції 1:1 (на 1літру соку даємо 1літру цукру). Добре розмішуємо до розчинення цукру.
  4. Ставимо на середній газ та доводимо до кипіння.
  5. Тим часом стерилізуємо банки і кришки зручним для нас способом.
  6. Кип’ятити не потрібно! Як тільки сік із порічок закипить, вимикаємо газ та розливаємо гарячим у простерилізовані банки. Закручуємо кришкою.
  7. Залишаємо до повного охолодження, а тоді переносимо у погреб для зберігання.

Примітки

  •  у гарячому вигляді джем дуже рідкий, але як тільки охолоне і постоїть у холоді, він стає желеподібної консистенції.
  • зберігати у холодному місці: у холодильнику, погребі, підвалі і т.п.
  • Смачного 😍
Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту