Що приготувати з порічок? Порічковий джем

Що приготувати з порічок? Порічковий джем – буде моя відповідь. Чому? Тому що: це швидко, просто, легко, смачно і не потрібно особливих навиків! А лиш всього два інгредієнти: цукор і порічки (цю ягоду ще називають червоною смородиною).
Цю смакоту можна використовувати для приготування різних солодощів (печива, кексів, пирогів та навіть тортів). Також джем неймовірно смакує разом з чаєм або просто із хлібом.
Інгредієнти
- порічки (червона смородина)
- цукор
Приготування
Готувати
45 хв
- Порічки (або ж цю ягоду ще називають червона смородина) добре миємо під проточною водою. Відкидаємо на друшлаг, даємо стекти воді. Потім викладаємо на рушник, щоб він ввібрав у себе всю зайву воду.
- Пропускаємо ягоду через шнекову соковижималку для віджиму соку з ягід.
- До соку додаємо цукор у пропорції 1:1 (на 1літру соку даємо 1літру цукру). Добре розмішуємо до розчинення цукру.
- Ставимо на середній газ та доводимо до кипіння.
- Тим часом стерилізуємо банки і кришки зручним для нас способом.
- Кип’ятити не потрібно! Як тільки сік із порічок закипить, вимикаємо газ та розливаємо гарячим у простерилізовані банки. Закручуємо кришкою.
- Залишаємо до повного охолодження, а тоді переносимо у погреб для зберігання.
Примітки
- у гарячому вигляді джем дуже рідкий, але як тільки охолоне і постоїть у холоді, він стає желеподібної консистенції.
- зберігати у холодному місці: у холодильнику, погребі, підвалі і т.п.
- Смачного 😍
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту