Рибна консерва в томаті

Готувати 6 год.
0
Коментарів немає
315 переглядів
Рибна консерва в томаті

Чи знайдеться людина, яка не пробувала бички у томаті? Думаю що ні! Рибна консерва в томаті приготовлена за цим рецептом за смаком дуже схожа до бичків у томаті, але в рази смачніша і натуральніша!!!

Інгредієнти

6 літрів
  • помідори 3кг
  • цибуля 1кг
  • морква 1кг
  • риба 3кг
  • цукор 200г
  • олія 300мл
  • сіль 3ст.л.
  • томатна паста 0.5л
  • сік з одного лимону

Приготування

Готувати 6 год.
  1. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву тремо на крупній терці. Помідори нарізаємо на середні кусочки.
  2. У велику каструлю наливаємо олії, додаємо цибулю і моркву. Тушимо на середньому вогні 20хв. Потім додаємо помідори, добре розмішуємо і тушимо все разом 40хв. на малому вогні.
  3. Додаємо цукор, сіль і томатну пасту – тушимо ще 20хв.
  4. Рибу нарізаємо крупними шматками, додаємо до каструлі, акуратно вимішуємо і тушимо все разом на малому вогні 1,5 год., час від часу помішуючи. В кінці додаємо лимонний сік.
  5. Перекладаємо рибну консерву у чисті банки, накриваємо кришками і відправляємо у духовку розігріту до 180⁰С. Стерилізуємо у духовці 1,5-2 год при температурі 160-150⁰С.
  6. Закриваємо банки гарячими, перевертаємо до гори дном, накриваємо теплим пледом і залишаємо так до повного охолодження
  7. Як тільки банки охолонуть, відразу переносимо у холодне місце (підвал, погреб і т.д )!

Примітки

  • Рибу можна брати будь яку, я готувала із товстолоба.
  • Обов’язково переносити банки у темне і холодне місце відразу, як банки охолонуть!
Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту