Рибна консерва в томаті

Чи знайдеться людина, яка не пробувала бички у томаті? Думаю що ні! Рибна консерва в томаті приготовлена за цим рецептом за смаком дуже схожа до бичків у томаті, але в рази смачніша і натуральніша!!!
Інгредієнти
6 літрів
- помідори 3кг
- цибуля 1кг
- морква 1кг
- риба 3кг
- цукор 200г
- олія 300мл
- сіль 3ст.л.
- томатна паста 0.5л
- сік з одного лимону
Приготування
Готувати
6 год.
- Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву тремо на крупній терці. Помідори нарізаємо на середні кусочки.
- У велику каструлю наливаємо олії, додаємо цибулю і моркву. Тушимо на середньому вогні 20хв. Потім додаємо помідори, добре розмішуємо і тушимо все разом 40хв. на малому вогні.
- Додаємо цукор, сіль і томатну пасту – тушимо ще 20хв.
- Рибу нарізаємо крупними шматками, додаємо до каструлі, акуратно вимішуємо і тушимо все разом на малому вогні 1,5 год., час від часу помішуючи. В кінці додаємо лимонний сік.
- Перекладаємо рибну консерву у чисті банки, накриваємо кришками і відправляємо у духовку розігріту до 180⁰С. Стерилізуємо у духовці 1,5-2 год при температурі 160-150⁰С.
- Закриваємо банки гарячими, перевертаємо до гори дном, накриваємо теплим пледом і залишаємо так до повного охолодження
- Як тільки банки охолонуть, відразу переносимо у холодне місце (підвал, погреб і т.д )!
Примітки
- Рибу можна брати будь яку, я готувала із товстолоба.
- Обов’язково переносити банки у темне і холодне місце відразу, як банки охолонуть!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту