Помідори на зиму без оцту

0
Коментарів немає
230 переглядів
помідори на зиму без оцту

Помідори на зиму без оцту – їх ще називають дитячі помідори. Існує безліч рецептів як закрити такі помідори: додаючи різні приправи та спеції можна змінити смак та продовжити термін зберігання.

Помідори без оцту можна їсти навіть і діточкам, оскільки вони не містять у собі оцту та виходять зовсім не гострі!

Помідори на зиму без оцту готуються просто, нічого особливого там не потрібно. Їх може приготувати як і досвідчена господиня, так і  молода мама!

Інгредієнти

  • помідори малих розмірів 2,5 кг
  • цибуля 4-5 шт

на кожну півлітрову банку:

  • парасолька кропу
  • зелена петрушка
  • перець духмяний горошком 2 шт.
  • лавровий листок 1 шт.
  • часник 3 зуб.
  • алича 4-5 шт.

маринад:

  • вода 2,5 л.
  • цукор 10 ст.л.
  • сіль 2,5 ст.л.

Приготування

Готуємо овочі, зелень та банки:

  1. Помідори та аличу добре миємо.
  2. Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями.
  3. Парасольки кропу, зелену петрушку миємо під проточною водою.
  4. Часник чистимо.

Приготування помідорів на зиму без оцту:

  1. У чисті банки (0,5 л) кладемо на дно парасольку кропу, зелену петрушку, духмяний перець, лавровий листок, часник та аличу.
  2. Далі заповнюємо банки помідорами, чергуючи з півкільцями цибулі.
  3. Заповнені помідорами банки заливаємо киплячою водою, накриваємо кришками та залишаємо на 6-8 хвилин. Потім зливаємо воду та заливаємо ще раз кип’ятком. Знову залишаємо на 6-8 хвилин та потім зливаємо воду.
  4. Тим часом варимо маринад: 2,5 л води доводимо до кипіння, додаємо цукор та сіль, варимо 2-3 хвилин, помішуючи.
  5. Відразу заливаємо помідори киплячим маринадом та закручуємо кришками.
  6. Банки перевертаємо догори дном та закутуємо у ковдру на ніч. Зберігаємо у підвалах, погребах чи коморах.

Примітки

  1. Найкраще брати не великі помідори або помідори чері, оскільки за цим рецептом помідори на зиму не стерилізуються.
  2. Після зливання води потрібно відразу заливати гарячим маринадом.
  3. Якщо помідори домашні і вони мають тонку шкірку та по розмірах маленькі, тоді можна заливати гарячою водою один раз та відразу гарячим маринадом.
  4. Якщо бажаєте закривати у більші банки, то аличі потрібно давати більше (на літрові банки 10шт аличі).

Дивіться також смачні рецепти баклажанів на зиму.

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту