Огірки по-корейськи на зиму

Салат Огірки по-корейськи на зиму
Якщо Ви полюбляєте вміру гостренькі заготовки на зиму, то цей салат саме для Вас. Спробуйте приготувати, і він полюбиться у Вашій родині надовго! Це – ідеальне блюдо як для саяткового столу та і на щодень!
Приготувати салат “Огірки по-корейськи на зиму” дуже просто. Лише потрібно врахувати те, що салат повинен постояти 4-5 годин, тому не відкладайте приготування на вечір, а краще зробіть це заздалегідь.
Інгредієнти
4 літри
- огірки 2кг
- морква 1кг
- цибуля 1кг
- часник 10зуб.
- сіль 2ст.л.
- цукор 4ст.л.
- приправа для корейської моркви 2ст.л.
- олія 100мл
- оцет 100мл.
Приготування
- Огірки миємо, чистити не потрібно, лише зрізаємо кінчики. Нарізаємо півкільцями або якщо огірки не великих розмірів – кільцями.
- Цибулю чистимо і також нарізаємо півкільцями.
- Моркву миємо, чистимо, шиткуємо по-корейськи.
- Часник чистимо та давимо на часникодавці.
- Висипаємо овочі у велику посудину, додаємо інші інгредієнти (сіль, цукор, оцет, олія та приправа для корейської моркви), добре все перемішуємо. Залишаємо на 4-5 год., час від часу помішуючи
- Накладаємо салат “Огірки по-корейськи на зиму” в півлітрові банки, стерилізуємо від моменту закипання 10-20хв., закатуємо.
Примітки
- Для цього салату огірки можуть бути і великих розмірів, лише щоб не було великого насіння всередині.
- Моркву можна нарізати півкільцями.
- Якщо плануєте закривати у літрові банки, тоді стерилізувати потрібно 20-30 хвилин.
Смачного!
Цікаві та смачні ідеї для заготівлі на зиму тут.
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту