Огірки Четвертинки з петрушкою і часником на зиму

Готувати 4 год
0
Коментарів немає
419 переглядів
Огірки Четвертинки з петрушкою і часником

Якщо Ви уже не знаєте, як смачно зробити заготовку із огірків на зиму, то пропоную цікавий перевірений рецепт: огірки Четвертинки з пертушкою і часником!

Інгредієнти

5 літрів
  • огірки 4кг
  • цукор 1скл
  • сіль 2ст.л.
  • олія 1скл.
  • оцет 1скл.
  • часник 2головки
  • зелена петрушка
  • перець мелений чорний 1-2ч.л.

 

Приготування

Готувати 4 год
  1. Огірки добре миємо та замочуємо у холодній воді мінімум на одну годину.
  2. Викладаємо на рушник, щоб стекла зайва вода. Відрізаємо краї з обох боків та нарізаємо огірок на четвертинки.
  3. Додаємо цукор, сіль, олію, часник пропущений через прес, подрібнену зелену петрушку та чорний мелений перець. Добре розмішуємо і залишаємо на 3-4год.
  4. Потім додаємо оцет, ще раз все ретельно вимішуємо.
  5. Вкладаємо у чисті банки, дуже добре втрамбовуємо! Сік, що залишився, розливаємо рівномірно у всі банки. Накриваємо кришкою.
  6. На дно великої каструлі кладемо рушник, викладаємо усі банки, заливаємо холодною водою до плічка (5см зверху банки вода не повинна покривати!).
  7. Стерилізуємо 20-25хв. від моменту закипання.
  8. Потім акуратно дістаємо банки із води, герметично закриваємо кришками.
  9. Перевертаємо догори дном. Укутуємо на добу пледом, а потім переносимо у прохолодне місце до зими.

Примітки

  1. У холодну пору року дістаємо заготовку та насолоджуємося смаком.
Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту