Мариновані огірки з кетчупом Чілі

Мариновані огірки з кетчупом Чілі – простий та смачний рецепт!
Господині, а ви готові до зими? Пропоную Вашій увазі рецепт хрумких та вміру гострих маринованих огірочків з кетчупом ЧІЛІ. Помірна кислинка та ароматна нотка гостроти зробить цей рецепт одним із Ваших улюблених! Даний рецепт не вимагає високих навиків у області кулінарії, готувати легко, а взимку смакує завжди!
Отож, вперед, до роботи:
Нам знадобиться:
4 літри
- огірки на 4 банки по 1л
на кожну літрову банку:
- листя смородини 1шт.
- листя хрону 1шт.
- листя вишня 1шт.
- парасолька кнопка 1шт.
- 4 зубці часнику
- духмяний перець 3 горошин
- чорний перець 3 гор.
- лавровий листок 1шт.
для маринаду:
- 6 скл. води
- 1скл. цукру
- 1 скл. оцту
- 2 ст.л. солі
- 5 ст.л. кетчупу Чілі
Приготування
- Усю зелень промиваємо під проточною водою. Часник чистимо. У підготовлені чисті банки складаємо на дно зелень, часник, перець і лавровий листок.
- Викладаємо огірки щільно один до одного. Чим менші огірочки, тим більше вміститься у банку ))) і краще смакуватиме узимку )))
- Готуємо маринад: воду доводимо до кипіння, додаємо цукор, оцет, сіль та кетчуп. Добре все розмішуємо. Ще раз доводимо до кипіння. Як тільки закипить – виключаємо.
- Гарячим маринадом заливаємо огірки. Стерилізуємо 7-10 хв. зручним для вас способом.
- Закатуємо!
Примітки
- Можна брати менші чи більші банки, в залежності від Ваших потреб, але тоді зменшіть / збільшіть кількість зелені та спецій у кожну банку.
Смачного!
Цікаві та смачні ідеї для заготівлі на зиму тут.
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту
Коментарі