Малинове желе на зиму

0
Коментарів немає
1377 переглядів
малинове желе на зиму

Малинове желе на зиму приготувати у домашніх умовах дуже просто. Готове малинове желе здивує Вас чудовим смаком, гарним кольором та желеподібною консистенцією. Ви будете забезпечені смачним та ароматним десертом узимку.

Особливість цього рецепту у тому, що ми не будемо використовувати желатин, а лише лимонну кислоту, яка не дасть засахаритися малиновому желе під час зберігання. А також лимонна кислота підкреслить солодкий смак ягід та чудовий колір малини.

Вперед, готуємо:

Інгредієнти

2.5 л
  • малина 2л
  • цукор 2л
  • лимонна кислота 4г
  • вода 2 ч.л.

Приготування

  1. Для початку потрібно добре перебрати ягоди. Звичайно, найкраще при зборі малини слідкувати щоб ягоди були без гнилі, шкідників та плодоніжок, щоб пізніше зайвий раз не турбувати ніжні ягоди малини. Якщо цей процес упущено, то ягоди потрібно перебрати перед приготуванням малинового желе на зиму.
  2. Промивати ягоди малини слід лише у тому випадку, якщо ви не знаєте її походження (придбали на ринку чи у супермаркеті). Промивати ягоди потрібно під струменем води, відкинувши на друшлаг та відставити у сторону, щоб добре стекла вода. Якщо ж малина виросла у вашому саду чи городі, можна відразу приступати до приготування, але пам’ятайте, найкраще малину збирати у суху погоду!
  3. Перебрані та чисті ягоди малини перетираємо через сито або віджимаємо через марлю.
  4. До отриманого малинового соку додаємо цукор, добре перемішуємо та ставимо на маленький вогонь.
  5. Доводимо до кипіння та варимо не більше 30 хвилин на дуже маленькому вогні, періодично помішуючи та знімаючи піну, щоб утворюється в процесі варіння.
  6. Тим часом готуємо банки: миємо та стерилізуємо разом із кришками.
  7. Лимонну кислоту розводимо у воді.  В останню хвилину варіння желе додаємо розведену лимонну кислоту, перемішуємо, виключаємо газ.
  8. Гарячим розливаємо у підготовлені банки та відставляємо для вистигання. Закриваємо банки тоді, коли малинове желе на зиму повністю стає холодним!

Примітки

  • готовність малинового желе на зиму можна перевірити краплею на тарілці (капнути желе на тарілку, дати охолонути, крапля не повинна розтікатися по тарілці).
  • із цієї порції виходить приблизно 2,5 л малинового желе.

 

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ! Насолоджуйтеся прекрасним малиновим желе!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту