Лечо з квасолею на зиму

Лечо з квасолею на зиму – чудова заготовка, яку можна використовувати не тільки як салат, а додавши баночку цього лечо до картоплі – отримаємо смачну тушковану карполю на швидку руку! Існує безліч рецептів такого лечо, тому – це базовий рецепт, пропорції овочі можна змінювати до ваших смакових вподобань. Хоча саме у таких пропорція багатьом подобається така заготовка на зиму.
Лечо з квасолею на зиму смакує як гарячим так і голодним, до будь якого гарніру та особливо із тушеним мясом!
Отже, приступаємо:
Інгредієнти
6 л
- варена квасоля 1кг
- помідори 3кг
- морква 1кг
- перець болгарський 1кг
- цибуля 0,5 кг
- олія 0,5л
- цукор 1скл
- сіль 3 ст.л.
- мелений чорний перець 1ч.л.
- оцет 3 ст.л.
Приготування
- Квасолю варимо до готовності, але слідкуємо щоб не розварилася.
- Помідори миємо під проточною водою, видаляємо стержень та нарізаємо не великими шматочками.
- Моркву добре миємо, чистимо, тремо на крупній терці.
- Болгарський перець також миємо під проточною водою, очищаємо від насіння. Нарізаємо тоненькою соломкою.
- Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
- Усі овочі складаємо у чисту каструлю, додаємо олію, цукор, сіль і чорний мелений перець, добре все перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо одну годину, час від часу помішуючи.
- Потім додаємо варену квасолю та варимо ще 1,5 години. Не забуваємо періодично помішувати!
- За 10 хвилин до готовності лечо з квасолею додаємо оцет, добре все перемішавши.
- Викладаємо лечо з квасолею на зиму у чисті та простерилізовані банки, накриваємо простерилізованими кришками та закатуємо.
- Накриваємо банки ковдрою не перевертаючи!
Примітки
- Квасолю можна брати як молоду, так і суху. Якщо квасоля суха, то необхідно її попередньо замочити у холодній воді. Найкраще це зробити на ніч. А потім варити до готовності.
- До цього лечо добре брати велику квасолю.
- З цієї порції виходить 6 літрів лечо.
- Взимку можна подавати і холодним, і гарячим!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту