Компот з винограду на зиму

Компот з винограду на зиму, приготовлений за цим рецептом, за смаком схожий на сік, це один з найбільш концентрованих і смачних компотів. Його готують за різними рецептами, проте я ділюся із Вами нашим родинним рецептом. Він цікавий тим, що закривається лише компот (майже сік) без ягід!
Інгредієнти
- виноград
- цукор
- вода
Приготування
- Виноград добре миємо під проточною водою.
- У велику каструлю кладемо виноград, заповнюючи майже всю каструлю (10-літрову каструлю заповнюю, залишаючи 8см зверху).
- Заливаємо виноград водою. Вода повинна покрити весь виноград!.
- Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння та кип’ятимо 5хвилин, не більше!
- Вимикаємо газ, залишаємо настоюватися у прохолодному місці на 12-16годин.
- Проціджуємо через сито. Сік знову ставимо на середній вогонь (додаємо цукор, якщо потрібно) і доводимо до кипіння, але не кипятимо!
- Гарячим розливаємо у чисті простерилізовані банки та закриваємо кришками. Перекидаємо банки догори дном, закутуємо у тепний плед та залишаємо до повного охолодження!
- Коли сік охолоне, переносимо у погреб.
Примітки
- якщо проціджуємо лише через сито, вийде компот з м’якоттю. Якщо ж через сито і марлю – то звичайний, без м’якоті.
- цукру я додавала на 10л. 250г. Залежить від сорту винограду, чим солодший сорт – тим менше потрібно цукру, або й взагалі не потрібно!
- краще використовувати виноград темних сортів, тоді компот буде гарного, насиченого кольору!
- компот виходить концентрований, тому коли ми відкриваємо банку його потрібно розбавити водою!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту