Компот з винограду на зиму

0
Коментарів немає
62 переглядів
Компот з винограду на зиму

Компот з винограду на зиму, приготовлений за цим рецептом, за смаком схожий на сік, це один з найбільш концентрованих і смачних компотів. Його готують за різними рецептами, проте я ділюся із Вами нашим родинним рецептом. Він цікавий тим, що закривається лише компот (майже сік) без ягід!

Інгредієнти

  • виноград
  • цукор
  • вода

 

Приготування

  1. Виноград добре миємо під проточною водою.
  2. У велику каструлю кладемо виноград, заповнюючи майже всю каструлю (10-літрову каструлю заповнюю, залишаючи 8см зверху).
  3. Заливаємо виноград водою. Вода повинна покрити весь виноград!.
  4. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння та кип’ятимо 5хвилин, не більше!
  5. Вимикаємо газ, залишаємо настоюватися у прохолодному місці на 12-16годин.
  6. Проціджуємо через сито. Сік знову ставимо на середній вогонь (додаємо цукор, якщо потрібно) і доводимо до кипіння, але не кипятимо!
  7. Гарячим розливаємо у чисті простерилізовані банки та закриваємо кришками. Перекидаємо банки догори дном, закутуємо у тепний плед та залишаємо до повного охолодження!
  8. Коли сік охолоне, переносимо у погреб.

Примітки

  • якщо проціджуємо лише через сито, вийде компот з м’якоттю. Якщо ж через сито і марлю – то звичайний, без м’якоті.
  • цукру я додавала на 10л. 250г. Залежить від сорту винограду, чим солодший сорт – тим менше потрібно цукру, або й взагалі не потрібно!
  • краще використовувати виноград темних сортів, тоді компот буде гарного, насиченого кольору!
  • компот виходить концентрований, тому коли ми відкриваємо банку його потрібно розбавити водою!
Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту