Ананаси з кабачків

Ананаси з кабачків або їх ще називають ‘фальшиві ананаси’ готуються із універсального українського овоча – кабачка, рецепт дуже простий. Чудові ‘українські ананаси’ можна використати просто як окремий десерт, чи додати до салату, або приготувати домашню піцу із начинкою курка з ананасом. Вибирати вам. Обов’язково приготуйте ‘фальшиві ананаси і ви будете дуже здивовані отриманим результатом!
Отже, вперед, готуємо:
Інгредієнти
- Кабачки (очищені від шкірки та насіння) 1кг
- Ананасовий сік 350мл
- Цукор 250г
- Лимонна кислота 2/3 ч.л.
Приготування
- Кабачки очищаємо від шкірки та насіння. Готових кабачків має бути 1кг. Нарізаємо великими кубиками. Щоб вийшли ананасові кільця потрібно очистивши кабачки від шкірки, нарізати на кружальця і тоді очистити серединку.
- Висипаємо кабачки у каструлю де будемо варити ананаси з кабачків. Заливаємо ананасовим соком, засипаємо цукром, додаємо 2/3 ч.л. лимонної кислоти. Все перемішуємо.
- Ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму та варимо 25 хвилин.
- Відставляємо каструлю, ананаси з кабачків готові. Якщо бажаєте зберегти закрутку на зиму, то гарячими розкладаємо у стерилізовані банки та закриваємо. Якщо плануєте з’їсти найближчим часом – даємо охолонули та ставимо у холодильник.
Примітки
- Кабачки найкраще брати жовті, сорт “золотинка”. Я пробувала із звичайних, теж не погано виходить, але жовті краще.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
Приготуйте салат з курки та ананасу, додавши цей ‘фальшивий ананас’!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту