Сирник як у дитинстві

Сирник як у дитинстві!!! Так, так, саме як у дитинстві. Надзвичайно смачно, а готувати легко!
Інгредієнти
28 Діаметр форми
Начинка:
- сир кисломолочний 1кг
- яйця 8шт.
- цукор 200г
- ванільний цукор 1ч.л.
- в’ялені вишні 150г
Тісто:
- борошно 225г
- какао 25г
- цукор 150г
- масло 160г
- розпушувач 1ч.л.
- сіль 0.5ч.л.
- ванільний цукор 1ч.л.
Приготування
Готувати
1 год.
- Готуємо сирну масу: всі інгредієнти окрім вишень (сир, яйця, цукор та ванільний цукор), поміщаємо у ємність і перебиваємо погружним блендером до однорідної маси. В кінці додаємо в’ялені вишні та акуратно розмішуємо лопаткою.
- Другим кроком готуємо крихту: змішуємо усі сухі інгредієнти (борошно, какао, цукор, ванільний цукор, сіль та розпушувач). До сухих інгредієнтів тремо заморожене масло на крупній терці. Масло повинно бути якісне та високої жирності! Потім руками перетираємо разом із сухими інгредієнтами до стану крихти.
- Роз’ємну форму змащуємо маслом, дно застеляємо пергаментним папером. Викладаємо більшу половину крихти, злегка утрамбовуємо, далі сирну масу, решту крихти (трішки утрамбовуємо).
- Випікаємо в розігрітій духовці до 180⁰С 50-60хв. Вимикаємо духовку і залишаємо сирник вистигати. В ідеалі даємо постояти ніч. Потім порційно нарізаємо і смакуємо 😋
Примітки
- в’ялені вишні без проблем можна замінити ізюмом. Але, я рекомедую хоча б раз спекти з вишнями (можуть бути звичайні дрельовані вишні або вишні у свому соці), смак зовсім інший!
Смакуйте на здоров’я! І не забудьте ділитися з друзями цим рецептом 😉
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту