Пляцок Чорнобаївський – покроковий рецепт

0
Коментарів немає
282 переглядів
Пляцок Чорнобаївський - покроковий рецепт

Це нереально смачний пляцок!!! Обов’язково спробувати всім! Я просто закохалася в нього з першого разу ❤️

Інгредієнти

👉🏼 Шоколадний корж

  • Жовтки 8шт.
  • Цукор 400г
  • Борошно 440г
  • Молоко 400мл (холодне)
  • Олія 300мл
  • Какао 120г
  • Сода 1ч.л. (+ оцет)

👉🏼 Білковий корж

  • Білки 12шт.
  • Цукрова пудра 340г
  • Крохмаль 4ст.л. (без гірки).
  • Горіхи 200г (посікти)
  • Чорнослив 200г (порізати)
  • Курага 200г (порізати)

👉🏼 Крем

  • Жовтки 4шт.
  • Молоко 1,2л.
  • Ванільний пудинг 2пакети (або кукурудзяний крохмаль 80г)
  • Цукор 400г
  • Ваніль
  • Масло 600г

Приготування

  1. Готуємо шоколадний корж: Збиваємо жовтки з цукром до пишної побілівшої маси. Додаємо молоко, олію, соду з оцтом – збиваємо міксером на середніх обертах. До борошна додаємо какао, вимішуємо до об’єднання. До яєчно-молочної суміші додаємо борошно з какао, вимішуємо усе до однорідності. Форму застеляємо пергаментним папером. Випікаємо при t⁰ 170⁰С приблизно 30хв. (до сухої палички). Після охолодження розрізаємо корж на половину по горизонталі.
  2. Білковий корж: Охолоджені білки збиваємо міксером з цукровою пудрою до стійких піків, додаємо крохмаль, курагу, чорнослив та горіхи, все перемішуємо лопаткою. Форму застеляємо пергаментним папером. Випікаємо при t⁰ 180⁰С приблизно 60хв. Щоб корж зарумянивя зверху, це не безе! Він НЕ має бути сухим, як на Київський торт!
  3. Крем: Всі інгредієнти для крему, окрім масла, помістити в каструлю, збити міксером на середній швидкості. Ставимо варитися на малий вогонь. Варимо до загустіння, постійно помішуючи! Охолоджуємо.
  4. Збиваємо масло кімнатної температури до побіління, додаємо по 1ст.л. завареної маси..
  5. ЗБИРАЄМО ПЛЯЦОК 👇🏼
    👉🏼 Одначастина шоколадного коржа
    👉🏼 Половина крему
    👉🏼 Білковий корж
    👉🏼 Половина крему
    👉🏼 Друга частина шоколадного коржа
    👉🏼 За бажанням роливаємо топленим шоколадом.

Примітки

  • Форма 25×35, він виходить досить високий (до 10-ти см)
  • Шоколадний корж печемо один по вказаній кількості інгредієнтів, а потім розрізаємо його навпіл по горизонталі. І так у нас виходить два шоколадних коржі!
Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту