Сирна запіканка – рецепт

Сирні запіканки бувають дуже різноманітні: з манкою, з макаронними виробами, з родзинками або сухофруктам … рецептів досить багато. Можливо у Вас уже є свій улюблений рецепт запіканки!? Але рекомендую, просто дуже рекомендую, спробувати приготувати сирну запіканку за цим рецептом!!!
Такої ніжної і смачної сирної запіканки Ви мабуть ще не їли…
Цей неймовірний десерт смакує і дітям, і дорослим! Він не тільки смачний, а ще й дуже корисний! Підійде як для доброго сніданку, так і для легкої вечері!
Інгредієнти
6 порцій
- сир домашній 700 г
- молоко 220 мл
- яйця 5 шт
- цукор 100 г
- кукурудзяний крохмаль 60 г
- чорниця заморожена
Приготування
Готувати
1 год 15 хв
- Готуємо спершу форму та духовку 😉 Форму застеляємо пергаментним папером, боки змазуємо маслом. Духовку включаємо розігріватися до 180°С.
- Поки духовка розігрівається, готуємо сирну запіканку. Відділяємо жовтки від білків. Білки збиваємо міксером з половиною цукру до стійких піків. Відставляємо у бік ненадовго.
- Домашній сир збиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо всі жовтки та решту цукру, збиваємо ще раз блендером до однорідності.
- До сирної маси додаємо молоко і тепер уже збиваємо міксером приблизно 2 хвилини (щоб сирна маса та молоко добре з’єдналися).
- Додаємо крохмаль, і на високих обертах збиваємо ще хвилин 4-5.
- До молочно-сирної маси поступово збиті білки. Я додавала у три етапи. Але!!! Важливо!!! На даному етапі НЕ збиваємо міксером чи вінчиком, а перемішуємо силіконовою лопаткою! Додаємо заморожені ягоди та ще раз перемішуємо.
- Тісто виливаємо у підготовлену форму і відразу кладемо у духовку, випікаємо приблизно 1 годину при температурі 180°С.
- Готовій запіканці даємо охолонути хоча б годинку і тоді можемо насолоджуватися смакотою!!!
Примітки
- форма кругла 22 см
- всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
- заморожені ягоди можна брати будь які (малина, чорниця, ожина …), або додати ізюм, або сухофрукти, або ж зовсім без них!
- сирна запіканка по цьому рецепту містить мало цукру та у ній немає зовсім борошна, тому можна вважати як ПП :-)))
СМАЧНОГО!!!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту