Сирна запіканка – рецепт

Готувати 1 год 15 хв
0
Коментарів немає
1969 переглядів
Сирна запіканка - рецепт

Сирні запіканки бувають дуже різноманітні: з манкою, з макаронними виробами, з родзинками або сухофруктам … рецептів досить багато. Можливо у Вас уже є свій улюблений рецепт запіканки!? Але рекомендую, просто дуже рекомендую, спробувати приготувати сирну запіканку за цим рецептом!!!

Такої ніжної і смачної сирної запіканки Ви мабуть ще не їли…

Цей неймовірний десерт смакує і дітям, і дорослим! Він не тільки смачний, а ще й дуже корисний! Підійде як для доброго сніданку, так і для легкої вечері!

Інгредієнти

6 порцій
  • сир домашній 700 г
  • молоко 220 мл
  • яйця 5 шт
  • цукор 100 г
  • кукурудзяний крохмаль 60 г
  • чорниця заморожена

Приготування

Готувати 1 год 15 хв
  1. Готуємо спершу форму та духовку 😉 Форму застеляємо пергаментним папером, боки змазуємо маслом. Духовку включаємо розігріватися до 180°С.
  2. Поки духовка розігрівається, готуємо сирну запіканку. Відділяємо жовтки від білків. Білки збиваємо міксером з половиною цукру до стійких піків. Відставляємо у бік ненадовго.
  3. Домашній сир збиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо всі жовтки та решту цукру, збиваємо ще раз блендером до однорідності.
  4. До сирної маси додаємо молоко і тепер уже збиваємо міксером приблизно 2 хвилини (щоб сирна маса та молоко добре з’єдналися).
  5. Додаємо крохмаль, і на високих обертах збиваємо ще хвилин 4-5.
  6. До молочно-сирної маси поступово збиті білки. Я додавала у три етапи. Але!!! Важливо!!! На даному етапі НЕ збиваємо міксером чи вінчиком, а перемішуємо силіконовою лопаткою! Додаємо заморожені ягоди та ще раз перемішуємо.
  7. Тісто виливаємо у підготовлену форму і відразу кладемо у духовку, випікаємо приблизно 1 годину при температурі 180°С.
  8. Готовій запіканці даємо охолонути хоча б годинку і тоді можемо насолоджуватися смакотою!!!

Примітки

  • форма кругла 22 см
  • всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
  • заморожені ягоди можна брати будь які (малина, чорниця, ожина …), або додати ізюм, або сухофрукти, або ж зовсім без них!
  • сирна запіканка по цьому рецепту містить мало цукру та у ній немає зовсім борошна, тому можна вважати як ПП :-)))

СМАЧНОГО!!!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту