Сирна галета з полуницею

Сирна галета з полуницею просто покорила моє серце ❤. Це один із кращих рецептів випічки з полуницею! Неодмінно приготуйте цю галету у розпал сезону соковитої ягоди.
Інгредієнти
4 галети (⚪️ 18см)
Для сирного тіста:
- сир домашній жирний 250г.
- яйце 1шт.
- масло вершкове 150г.
- борошно пшеничне 250-300г.
- цукрова пудра 60г
- дрібка солі
Для начинки:
- полуниця 1кг.
- крохмаль 8ч.л.
- цукор 8ч.л.
- цукрова пудра для посипки
Приготування
Готувати
1 год.
- Домашній сир розминаємо з яйцем виделкою.
- Просіюємо борошно, додаємо масло кімнатної температури та руками добре перетираємо з борошном до утворення крихти.
- До цієї крихти додаємо сіль, цукрову пудру, сир з яйцем і замішуємо еластичне тісто.
- Тісто розділяємо на 4 рівних частини, із кожної формуємо кулю, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у холодильник мінімум на 1год (можна і на ніч 😉).
- Готуємо начинку: сьогодні я використовувала полуницю, але дану галету можна готувати із будь якою іншою ягодою! Отже, полуницю миємо, перебираємо (обов’язково даємо стекти воді), відділяємо хвостики та нарізаємо на шматочки.
- Виймаємо тісто із холодильника, даємо йому трішки постояти при кімнатній температурі. З кожної частини тіста розкачуємо коло товщиною приблизно 3-5мм (у мене в діаметрі вийшли приблизно 22см). В центрі викладаємо по чайній ложці крохмалю, зверху шматочки полуниці (або іншої ягоди). Посипаємо крохмалем (1ч.л.), та цукром (я додавала 1ч.л., але дивіться наскільки ягода солодка/кисла і відповідно коригуйте кількість цукру). Краї тіста по колу защипаємо, формуючи галету.
- Викладаємо галети на форму, застелену пергаментним папером, ставимо у духовку (розігріту до 180⁰С) та випікаємо 20-30хв. Краї тіста повинні гарно підрумянитися.
- Посипаємо цукровою пудрою та смакуємо 😋
Примітки
- можна смакувати як холодні, так і гарячі галети!
- із цієї порції я роблю 4 галети діаметром 18см, можна зробити 8 порційних галет, як Вам зручніше 😉
- готую також із іншими ягодами.
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту