Сирна галета з полуницею

Готувати 1 год.
0
Коментарів немає
964 переглядів
Сирна галета з полуницею

Сирна галета з полуницею просто покорила моє серце ❤. Це один із кращих рецептів випічки з полуницею! Неодмінно приготуйте цю галету у розпал сезону соковитої ягоди.

Інгредієнти

4 галети (⚪️ 18см)

Для сирного тіста:

  • сир домашній жирний 250г.
  • яйце 1шт.
  • масло вершкове 150г.
  • борошно пшеничне 250-300г.
  • цукрова пудра 60г
  • дрібка солі

Для начинки:

  • полуниця 1кг.
  • крохмаль 8ч.л.
  • цукор 8ч.л.
  • цукрова пудра для посипки

Приготування

Готувати 1 год.
  1. Домашній сир розминаємо з яйцем виделкою.
  2. Просіюємо борошно, додаємо масло кімнатної температури та руками добре перетираємо з борошном до утворення крихти.
  3. До цієї крихти додаємо сіль, цукрову пудру, сир з яйцем і замішуємо еластичне тісто.
  4. Тісто розділяємо на 4 рівних частини, із кожної формуємо кулю, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у холодильник мінімум на 1год (можна і на ніч 😉).
  5. Готуємо начинку: сьогодні я використовувала полуницю, але дану галету можна готувати із будь якою іншою ягодою! Отже, полуницю миємо, перебираємо (обов’язково даємо стекти воді), відділяємо хвостики та нарізаємо на шматочки.
  6. Виймаємо тісто із холодильника, даємо йому трішки постояти при кімнатній температурі. З кожної частини тіста розкачуємо коло товщиною приблизно 3-5мм (у мене в діаметрі вийшли приблизно 22см). В центрі викладаємо по чайній ложці крохмалю, зверху шматочки полуниці (або іншої ягоди). Посипаємо крохмалем (1ч.л.), та цукром (я додавала 1ч.л., але дивіться наскільки ягода солодка/кисла і відповідно коригуйте кількість цукру). Краї тіста по колу защипаємо, формуючи галету.
  7. Викладаємо галети на форму, застелену пергаментним папером, ставимо у духовку (розігріту до 180⁰С) та випікаємо 20-30хв. Краї тіста повинні гарно підрумянитися.
  8. Посипаємо цукровою пудрою та смакуємо 😋

Примітки

  • можна смакувати як холодні, так і гарячі галети!
  • із цієї порції я роблю 4 галети діаметром 18см, можна зробити 8 порційних галет, як Вам зручніше 😉
  • готую також із іншими ягодами.
Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту