Спогад літа – торт з вишнями та сиром

Спогад літа – торт з вишнями та сиром, маком: поринувши у літні спогади хочеться відразу чогось доброго, з ягодами та такого свіжого, щоб аж … аж стало тепло та сонячно у серці. Цей торт задовільнить усі вище сказані пункти ))) Ніжний маковий корж, смачна та соковита сирна маса, шоколадний прошарок і на завершення вишні у желе – все це поєднується у торті “Спогад літа”!
Та що там так багато розказувати, краще один раз спробувати і тоді не потрібно буде слів, отож готуємо:
Інгредієнти
- яїчка 6шт.
- борошно 3/4 скл.
- цукор 1/2 скл.
- мак сухий 3/4 скл.
- ванільний цукор 10г
- порошок до випічки 1 ч.л.
для сирної маси:
- сир 600 г.
- вершки 30% 200мл
- цукрова пудра 4 ст.л.
- желатин 2 ч.л. з гіркою
- гаряча вода 1/4 скл.
для шоколадного прошарку:
- какао 2 ст.л.
- сметана 400мл.
- цукор 150г
- желатин 2 ч.л. з гіркою
- гаряча вода 1/4 скл.
для вишневого прошарку:
- вишні у власному соці 0,5 л.
- желе вишневе 2 уп.
- вода гаряча
Приготування
Готуємо маковий корж
- Для цього змішуємо борошно, мак та порошок для випічки; шість білків збиваємо міксером до стійких піків, невеликими порціями додаємо цукор та ванільний цукор (не припиняючи збивати), додаємо по одному жовтку та в кінці, зменшивши обороти міксера, макову суміш.
- Форму змащуємо та покриваємо пергаментним папером. Виливаємо отриману суміш та ставимо у розігріту духовку до 180 градусів. Випікаємо 30-40 хвилин, перші 10 хвилин – 180 градусів, наступні – 150. Готовність перевіряємо сухим сірником.
- Готовий корж розрізаємо на дві рівних частини. Відставляємо для вистигання.
Готуємо сирну масу
- Тим часом готуємо сирну масу: Вершки збиваємо міксером до жорстких піків. Підійдуть і вершки меншої жирності, проте вони гарно не зібються, тому якщо у Вас вершки меншої жирності аніж 30%, то збивайте приблизно 2 хвилини. Додаємо цукрову пудру і сир. все добре збиваємо. Желатин розчиняємо у гарячій воді, коли оголоне – тонкою цівкою вливаємо у сирно-вершкову масу не припиняючи збивати міксером.
- Першу частину макового коржа кладемо у кільце для формування тортів, зверху викладаємо сирну масу та ставимо у холодильник для застигання.
Готуємо шоколадний корж
- Другу частину макового коржа рвемо на менші шматки. Сметану збиваємо міксером 5 хвилин, додаємо цукор та какао. Желатин розчиняємо у гарячій воді. До сметанно-шоколадної маси додаємо подрібнений маковий корж та тоненькою цівкою вводимо желатин.
- На сирну масу викладаємо шоколадну, розрівнюємо та відправляємо знову у холодильник для застигання.
- Розчиняємо желе згідно інструкції на упаковці, але води даємо наполовину менше ніж пропонує виробник. Вишні у власному соці відкидаємо на друшлаг та даємо стекти зайвому соку.
- Викладаємо вишні на шоколадний прошарок, заливаємо охолодженим желе. Знову у холодильник для застигання. Найкраще залишити торт на ніч у холодильнику, а уже зранку смакувати Спогад літа – торт з вишнями та сиром до гарячої чашки кави або чаю!
Примітки
- час випікання регулюйте відповідно до вашої духовки;
- вишні у власному соці можна замінити на заморожені, які попередньо потрібно витягти із морозильної камери та дати добре розморозитися.
СМАЧНОГО!
Дивіться також рецепт приготування пирога з яблуками та корицею.
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту