Швидкий яблучний пиріг

Готувати 10 хв.
0
Коментарів немає
607 переглядів
Швидкий яблучний пиріг

Швидкий яблучний пиріг у духовці –  мало тіста, багато начинки, а роботи всього 10хв. Випічка з яблуками підійде до чаю, десерту, сніданку та вечері. Смачно і корисно!

Ніжний, м’який і ароматний яблучний пиріг з найпростіших і доступних інгредієнтів. Готуємо 👇🏼

Інгредієнти

1 пиріг
  • яйця 4шт.
  • цукор 1скл.
  • ванільний цукор 10г
  • йогурт 1скл.
  • олія 9ст.л.
  • борошно 2скл.
  • розпушувач 1пак. (18г)

для начинки:

  • яблука 1кг (вага уже почищених)
  • цукор 2-3ст.л.
  • манка 3ст.л.
  • кориця 2ч.л.

Приготування

Готувати 10 хв.
  1. Яйця збиваємо міксером з цукром та ванільним цукром.
  2. Додаємо олію, збиваємо, йогурт, знову збиваємо.
  3. Борошно просіюємо з розпушувачем, додаємо до яєчної маси і добре розмішуємо (або збиваємо міксером на малих обертах).
  4. Форму застеляємо пергаментним папером. Виливаємо меншу половину тіста у форму і ставимо в духовку розігріту до 180⁰С. Випікаємо 10хв. при 180⁰С.
  5. Тим часом очищаємо яблука від насіння (шкірку я не чистила) і тоненько нарізаємо.
  6. До нарізаних яблук додаємо корицю, манку та цукор, розмішуємо.
  7. Викладаємо яблука на гаряче тісто, розрівнюємо, заливаємо зверху рештою тіста.
  8. Випікаємо швидкий яблучний пиріг до зарум’янення, приблизно 30-40хв.
  9. Посипаємо цукровою пудрою і смакуємо 😍

 

Примітки

  • готувала цей пиріг із яблуками ‘Білий налив’, шкірку не чистила,бо вона м’ягка. Якщо готувати швидкий яблучний пиріг із зимових сортів яблук, то я б радила все таки почистити шкірку!

Смакуємо із гарячим ароматним чаєм ❤

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту