Швидкий яблучний пиріг

Швидкий яблучний пиріг у духовці – мало тіста, багато начинки, а роботи всього 10хв. Випічка з яблуками підійде до чаю, десерту, сніданку та вечері. Смачно і корисно!
Ніжний, м’який і ароматний яблучний пиріг з найпростіших і доступних інгредієнтів. Готуємо 👇🏼
Інгредієнти
1 пиріг
- яйця 4шт.
- цукор 1скл.
- ванільний цукор 10г
- йогурт 1скл.
- олія 9ст.л.
- борошно 2скл.
- розпушувач 1пак. (18г)
для начинки:
- яблука 1кг (вага уже почищених)
- цукор 2-3ст.л.
- манка 3ст.л.
- кориця 2ч.л.
Приготування
Готувати
10 хв.
- Яйця збиваємо міксером з цукром та ванільним цукром.
- Додаємо олію, збиваємо, йогурт, знову збиваємо.
- Борошно просіюємо з розпушувачем, додаємо до яєчної маси і добре розмішуємо (або збиваємо міксером на малих обертах).
- Форму застеляємо пергаментним папером. Виливаємо меншу половину тіста у форму і ставимо в духовку розігріту до 180⁰С. Випікаємо 10хв. при 180⁰С.
- Тим часом очищаємо яблука від насіння (шкірку я не чистила) і тоненько нарізаємо.
- До нарізаних яблук додаємо корицю, манку та цукор, розмішуємо.
- Викладаємо яблука на гаряче тісто, розрівнюємо, заливаємо зверху рештою тіста.
- Випікаємо швидкий яблучний пиріг до зарум’янення, приблизно 30-40хв.
- Посипаємо цукровою пудрою і смакуємо 😍
Примітки
- готувала цей пиріг із яблуками ‘Білий налив’, шкірку не чистила,бо вона м’ягка. Якщо готувати швидкий яблучний пиріг із зимових сортів яблук, то я б радила все таки почистити шкірку!
Смакуємо із гарячим ароматним чаєм ❤
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту