Пиріг з ревеню

Ніжний, пухкий, вміру вологий, з чарівною кислинкою … і все це про один пиріг, який приємно здивує Вас!
Отож, біжимо готувати інгредієнти і приступаємо до процесу приготування пирога з ревенем.
Інгредієнти
6 порцій
- ревінь (румбамбар) 500г
- борошно 250г
- яйця 4шт.
- масло вершкове 250г
- цукор 250г
- крохмаль 80г
- розпушувач 10г (~3ч.л.)
- ванільний цукор
- щіпка солі
- цукрова пудра для посипки
- кориця (опційно)
Приготування
Готувати
1 год.
- Ревінь добре миємо під проточною водою. Ріжемо на невеликі брусочки.
- Масло заздалегідь виймаємо з холодильника. Розм’ягшене масло збиваємо міксером з цукром та ванільним цукром до об’єднання інгредієнтів. По одному додаємо яйця і збиваємо міксером кожне приблизно 1хв.
- Просіюємо через сито борошно, крохмаль, розпушувач. Розмішуємо цю суміш.
- В три етапи вводимо борошняну суміш до яєчно-масляної маси, щоразу збиваючи міксером до однорідності.
- Форму застеляємо пергаментним папером. Викладаємо тісто, розмазуючи його лопаточкою.
- Викладаємо зверху ревінь, трохи втоплюючи його у тісто.
- Випікаємо 40хв при 200⁰С (до сухої палички.)
- Залишаємо вистигати у формі. Холодний пиріг посипаємо цукровою пудрою!
Примітки
- ревінь я не чищу
- Форма ○28см
Смакуємо 💛💙
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту