Пляцок Слойка з яблуками

Пляцок “Слойка з яблуками” направду дуже смачний – ніжний, м’якенький, з кислинкою… Саме такий пляцок з яблуками готують навіть на святковий стіл, виглядає гарно та надзвичайно смачний. І, між іншим, виходить досить економно. Тісто для цього пляцка приготувати дуже просто.
Покроковий рецепт приготування пляцка СЛОЙКА З ЯБЛУКАМИ
Інгредієнти
- мука 4-4,5ст
- кип’ячена холодна вода 1 ст
- маргарин 375гр
- оцет 1,5с.л.
- яйце 1шт
Для крему:
- масло 500г
- цукор 4ст
- яїчка 6шт.
- молоко 4,5ст
- крохмаль 9ч.л. (з гіркою)
Яблучний прошарок:
- яблука 1кг
- цукор 1ст
- вода 0,5ст
Приготування
- Муку висипаємо на робочу поверхню, на муку на грубій терці натираємо охолоджений маргарин. Добре усе перемішуємо.
- Змішуємо яйця з водою та оцтом.
- Робимо заглиблення у тісті з муки та маргарини, вливаємо туди суміш яйця, води та оцту. Акуратно все перемішуємо та замішуємо тісто.
- Ділимо на 10 рівних частин, ставимо на 1 годину у холодильник.
- Дістаємо наше тісто із холодильника, розкачуємо кожен корж за розмірами вибраної форми, постійно посипаючи тісто та поверхню мукою. Переносимо тісто на форму і там вирівнюємо краї. Обрізані кусочки залишаємо на формі. Тісто наколюємо виделкою.
- Випікаємо 10хв при температурі 180.
- Готуємо крем: Збиваємо яйця 5хв, не припиняючи збивати додаємо по трошки цукор, продовжуючи збивати далі. Потім у цю суміш додаємо молоко (2,5 ст) та збиваємо ще раз усе.
- Ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи доводимо до кипіння.
- Крохмаль розводимо у 0,5ст молока. Поступово вливаємо розведений крохмаль у закипівшу яїчно-молочну суміш. Перемішуємо та знімаємо з вогню.
- Даємо вистигнути,маса повинна загуснути. Добавляємо до маси м’яке масло та збиваємо міксером крем.
- Яблучний прошарок: Яблука помити, почистити та порізати скибками.
- Цукор розтопити з водою, додати яблука.
- Варити яблучну масу до готовності яблук (вони повинні бути м’ягкі).
- Складаємо наш пляцок: корж, крем, яблука, корж, крем, яблука….. зверху повинен бути крем. Обрізані кусочки зсипаємо у тарілку, дрібнимо. Ними прикрашаємо боки пляцка, верх – як підказує фантазія!
- Залишаємо пляцок “Слойка з яблуками” на ніч (краще на добу) при кімнатній температурі, поставивши зверху не великий вантаж (це може бути дошка… : для того щоб пляцок краще пропитався). Потім відправляємо у холодильник для застигання.
Примітки
- Яблука можна замінити вишнями у своєму соці.
Смачного!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту