Пляцок Чорнобривці

Пляцок Чорнобривці – розкішний пляцок,з прекрасною назвою 🏵️ Гармонійне поєднання пісочних шоколадних коржів, маку, кокосу і ніжного крему!
Інгредієнти
1 пляцок
Для коржів:
- масло 250 г
- борошно 600-700г
- цукор 100 г
- какао 3 ст. л.
- розпушувач 18 г
- сметана 5 ст. л.
Макова маса:
- мак 400 г (запарений і змелений)
- яйця 3шт.
- цукор 350г
- масло 100 г (розтоплене холодне)
Кокосова маса:
- білки 6 шт. (Білки з цукром добре збити)
- цукор 250г
- кокосова стружка 200 г
- крохмаль 2 ст. л.
Крем:
- жовтки 6шт.
- цукор 250г
- борошно 2 ст. л.
- молоко 300 г
- масло 400 г
Приготування
- До масла (воно повинно бути розм’якшене, кімнатної температури) додаємо цукор, сметану, какао та борошно. Замішуємо туге тісто. Розділяємо на 6 рівних частин: 3 частини ставимо в холодильник, а ще 3 в морозильну камеру.
- Після охолодження (приблизно 1год.) витягуємо 1 частину тіста з холодильника та 1 з морозильної камери. Ту, що з холодильника розкачуємо розміром форми, зверху мастимо макову масу, потім кокосову масу (як їх приготувати написано нижче). Далі тремо на тертці частину тіста з морозильної камери. Випікаємо 15-20 хв. при температурі 175-180 градусів.
- Так робимо з усіма коржами. Даємо остигнути та перемащуємо кремом.
- Макова маса: змішуємо всі інгредієнти.
- Кокосова маса: ретельно збиваємо білки з цукром до загусання, додаємо коксову стружку, крохмаль та перемішуємо лопаточкою.
- Крем: Жовтки збиваємо з цукром, борошном та молоком. Варимо на малому вогні до загустіння, залишаємо остигати до повного охолодження. Збиваємо масло до білого кольору, додаємо по 1ст.л. заварної маси, не припиняючи збивати!
Примітки
- Форма в мене 22 на 37 см.
- Цей пляцок гарно нарізається, тримає форму.
Усім смачного 😋
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту