Пляцок Чорнобривці

0
Коментарів немає
77 переглядів
Пляцок Чорнобривці

Пляцок Чорнобривці – розкішний пляцок,з прекрасною назвою 🏵️ Гармонійне поєднання пісочних шоколадних коржів, маку, кокосу і ніжного крему!

Інгредієнти

1 пляцок

Для коржів:

  • масло 250 г
  • борошно 600-700г
  • цукор 100 г
  • какао 3 ст. л.
  • розпушувач 18 г
  • сметана 5 ст. л.

Макова маса:

  • мак 400 г (запарений і змелений)
  • яйця 3шт.
  • цукор 350г
  • масло 100 г (розтоплене холодне)

Кокосова маса:

  • білки 6 шт. (Білки з цукром добре збити)
  • цукор 250г
  • кокосова стружка 200 г
  • крохмаль 2 ст. л.

Крем:

  • жовтки 6шт.
  • цукор 250г
  • борошно 2 ст. л.
  • молоко 300 г
  • масло 400 г

Приготування

  1. До масла (воно повинно бути розм’якшене, кімнатної температури) додаємо цукор, сметану, какао та борошно. Замішуємо туге тісто. Розділяємо на 6 рівних частин: 3 частини ставимо в холодильник, а ще 3 в морозильну камеру.
  2. Після охолодження (приблизно 1год.) витягуємо 1 частину тіста з холодильника та 1 з морозильної камери. Ту, що з холодильника розкачуємо розміром форми, зверху мастимо макову масу, потім кокосову масу (як їх приготувати написано нижче). Далі тремо на тертці частину тіста з морозильної камери. Випікаємо 15-20 хв. при температурі 175-180 градусів.
  3. Так робимо з усіма коржами. Даємо остигнути та перемащуємо кремом.
  4. Макова маса: змішуємо всі інгредієнти.
  5. Кокосова маса: ретельно збиваємо білки з цукром до загусання, додаємо коксову стружку, крохмаль та перемішуємо лопаточкою.
  6. Крем: Жовтки збиваємо з цукром, борошном та молоком. Варимо на малому вогні до загустіння, залишаємо остигати до повного охолодження. Збиваємо масло до білого кольору, додаємо по 1ст.л. заварної маси, не припиняючи збивати!

Примітки

  • Форма в мене 22 на 37 см.
  • Цей пляцок гарно нарізається, тримає форму.

Усім смачного 😋

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту