Пісочний пляцок з ревенем

Готувати 1,5 год.
0
Коментарів немає
395 переглядів
пісочний пляцок з ревенем

Пісочний пляцок з ревенем – готується легко, а виходить дуже смачно!!!

Давайте поринемо у дитинство, спечемо пляцок з румбамбаром 😍, він же ж і ревінь ) Пригадую колись, як наступав травень, бабуся завжди пекла пляцок з румбамбаром, і як тоді було смачно його їсти, ще й запивати теплим свіжим коров’ячим молоком … смак дитинства!!!

Інгредієнти

6 порцій

для тіста:

  • борошно 380г
  • розпушувач 1 ч.л.
  • масло 200г
  • яйце ціле 1шт.
  • жовток 1шт.
  • цукрова пудра 130г

для начинки:

  • румбамбар (ревінь) 600г
  • крохмаль 1ст.л.
  • цукор 3ст.л.
  • пудинг ванільний 20г

для пудингової маси:

  • молоко 500мл.
  • масло 50г
  • пудинг ванільний 60г
  • ванільний цукор 40г

цукрова пудра для посипки

Приготування

Готувати 1,5 год.
  1. Спочатку готуємо тісто. До просіяного борошна додаємо розпушувач та масло, масло на борошні ріжемо ножиком на дрібні кусочки, так, щоб кожен шматок масла був у борошні. Додаємо одне ціле яйце, один жовток та цукрову пудру. Замішуємо м’яке тісто, довго місити не потрібно, до того моменту, що всі інгредієнти добре з’єдналися.
  2. Розділяємо тісто на дві частини, меншу ставимо у морозильну камеру, більшу – в холодильник приблизно на 1 годинку.
  3. Наступним кроком буде приготування начинки. Отже, ревінь (румбамбар) добре вимити під проточною водою, висушити рушником, нарізати на шматки довільного розміру. Перекладаємо у більшу посудину, додаємо крохмалю, цукру та пудинг. Ретельно все вимішуємо, щоби кожен шматочок румбамбару  був у цукрово-пудинговій суміші.
  4. Варимо пудингову масу, а тоді займемося формуванням пляцка. Отже, беремо 400мл молока, додаємо масло та ставимо на маленький вогонь. Тим часом у 100мл молока розводимо пудинг та ванільний цукор. До киплячого молока з маслом виливаємо молочно-пудингову суміш, постійно мішаємо, варимо ще 1-2 хвилини (до загустіння маси). Відставляємо з вогню та накриваємо харчовою плівкою в контакт.
  5. Формуємо пісочний пляцок з ревенем: виймаємо кульку тіста з холодильника, розкачуємо по розміру форми. Перекладаємо у форму, застелену пергаментним папером.
  6. На тісто висипаємо підготовлену начинку. Поливаємо ревінь теплою пудинговою масою, розрівнюємо так, щоб маса зайняла вільний простір між румбамбаром.
  7. Виймаємо кульку тіста з морозильної камери та швиденько тремо на крупній терці поверх пудингової маси.
  8. Відправляємо у духовку розігріту до 180°С на 45-50 хвилин.
  9. Готовий охолоджений пісочний пляцок з ревенем щедро посипаємо цукровою пудрою.

Примітки

  • усі інгредієнти для тіста повинні бути холодними!
  • форма кругла діаметром 28см.
  • як завжди температуру та час випікання коригуйте відповідно до вашої духовки!

Приємного апетиту 🤗

 

Щоб процес приготування був легший ми приготували для Вас також відео-рецепт пісочного пляцка з ревенем 👇

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту