Пісочний пляцок з ревенем

Пісочний пляцок з ревенем – готується легко, а виходить дуже смачно!!!
Давайте поринемо у дитинство, спечемо пляцок з румбамбаром 😍, він же ж і ревінь ) Пригадую колись, як наступав травень, бабуся завжди пекла пляцок з румбамбаром, і як тоді було смачно його їсти, ще й запивати теплим свіжим коров’ячим молоком … смак дитинства!!!
Інгредієнти
6 порцій
для тіста:
- борошно 380г
- розпушувач 1 ч.л.
- масло 200г
- яйце ціле 1шт.
- жовток 1шт.
- цукрова пудра 130г
для начинки:
- румбамбар (ревінь) 600г
- крохмаль 1ст.л.
- цукор 3ст.л.
- пудинг ванільний 20г
для пудингової маси:
- молоко 500мл.
- масло 50г
- пудинг ванільний 60г
- ванільний цукор 40г
цукрова пудра для посипки
Приготування
Готувати
1,5 год.
- Спочатку готуємо тісто. До просіяного борошна додаємо розпушувач та масло, масло на борошні ріжемо ножиком на дрібні кусочки, так, щоб кожен шматок масла був у борошні. Додаємо одне ціле яйце, один жовток та цукрову пудру. Замішуємо м’яке тісто, довго місити не потрібно, до того моменту, що всі інгредієнти добре з’єдналися.
- Розділяємо тісто на дві частини, меншу ставимо у морозильну камеру, більшу – в холодильник приблизно на 1 годинку.
- Наступним кроком буде приготування начинки. Отже, ревінь (румбамбар) добре вимити під проточною водою, висушити рушником, нарізати на шматки довільного розміру. Перекладаємо у більшу посудину, додаємо крохмалю, цукру та пудинг. Ретельно все вимішуємо, щоби кожен шматочок румбамбару був у цукрово-пудинговій суміші.
- Варимо пудингову масу, а тоді займемося формуванням пляцка. Отже, беремо 400мл молока, додаємо масло та ставимо на маленький вогонь. Тим часом у 100мл молока розводимо пудинг та ванільний цукор. До киплячого молока з маслом виливаємо молочно-пудингову суміш, постійно мішаємо, варимо ще 1-2 хвилини (до загустіння маси). Відставляємо з вогню та накриваємо харчовою плівкою в контакт.
- Формуємо пісочний пляцок з ревенем: виймаємо кульку тіста з холодильника, розкачуємо по розміру форми. Перекладаємо у форму, застелену пергаментним папером.
- На тісто висипаємо підготовлену начинку. Поливаємо ревінь теплою пудинговою масою, розрівнюємо так, щоб маса зайняла вільний простір між румбамбаром.
- Виймаємо кульку тіста з морозильної камери та швиденько тремо на крупній терці поверх пудингової маси.
- Відправляємо у духовку розігріту до 180°С на 45-50 хвилин.
- Готовий охолоджений пісочний пляцок з ревенем щедро посипаємо цукровою пудрою.
Примітки
- усі інгредієнти для тіста повинні бути холодними!
- форма кругла діаметром 28см.
- як завжди температуру та час випікання коригуйте відповідно до вашої духовки!
Приємного апетиту 🤗
Щоб процес приготування був легший ми приготували для Вас також відео-рецепт пісочного пляцка з ревенем 👇
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту