Пиріг з яблуками та корицею: швидко, просто і дуже смачно!

Пиріг з яблуками та корицею, а ще чашка натуральної кави – кращого сніданку й не придумати! Головне – простота приготування. Як приготувати пиріг з яблуками та корицею, які тонкощі приготування, читайте тут: www.my-kitchen.in.ua.
Готувати цей пиріг – саме задоволення, не потрібно мати особливих навичок у кулінарії, усі інгредієнти легкодоступні, і ще залишиться вільний час для себе 🙂
Вперед, готуємо:
Інгредієнти
- борошно 2скл
- олія 4ст.л.
- кефір 1 скл
- розпушувач до тіста 1ст.л.
- щіпка ваніліну
- цукор 1скл
- яїчка 3шт
для начинки:
- яблука 3-5 шт.
- кориця 2 ст.л.
- цукрова пудра для посипки
Приготування
- Найперше готуємо яблука: добре миємо, очищаємо від насіння та шкірки. Нарізаємо на четвертинки, а потім ще на дрібніші кусочки. Добре посипаємо очищені яблука меленою корицею. Відставляємо у бік та готуємо тісто.
- Спочатку борошно просіюємо із розпушувачем. Яїчка добре збиваємо із склянкою цукру та вініліном (до пухкої маси та зміни кольору). Не припиняючи збивати, вливаємо тонкою цівкою олію, слідом частинами кефір. В кінці додаємо частинами борошно із розпушувачем. Маса повинна вийти як густа сметана, можливо борошно знадобиться більше/менше ніж вказано у рецепті.
- У підготовлену форму (змащену маргарином та застелену пергаментним папером) виливаємо тісто, зверху викладаємо кусочки яблук із корицею (яблука потрібно трохи втоплювати у тісто).
- Розігріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо перших десять хвилин при температурі 180 градусів, наступні хвиини 30 хвилин – 150 градусів.
- Готовий пиріг із яблуками та корицею остуджуємо, присипаємо пудрою та подаємо разом із чашкою натуральної кави.
Примітки
- замість яблук можна звичайно використати вишні, ізюм, курагу та ін.
- час випікання регулюйте відповідно до вашої духовки.
- готовність перевіряйте сухою паличкою.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту