Пиріг з вишнею

Пиріг з вишнею – чудове доповнення до гарячої чашки ароматного чаю. Як приготувати пиріг з вишнею, які тонкощі приготування: це все читайте тут www.my-kitchen.in.ua.
Приготувавши цей пиріг, аромат буде на всю кухню… неймовірно смачний. Вперед:
Пиріг з вишнею – рецепт:
Інгредієнти
- мука 600г
- масло 200г
- кефір 200г
- розпушувач до тісто 1ч.л.
- ванільний цукор 1пачка
- цукор 100г
- щіпка солі
для начинки:
- почищені вишні 0,5кг
- цукор 100г
Приготування
- Муку висипаємо у велику ємність (де будемо замішувати тісто). Зверху на муку натираємо та крупній терці масло, додаємо сіль, цукор, розпушувач, ваніль, кефір – замішуємо тісто. Воно повинно бути еластичне, не дуже туге та не дуже рідке.
- Розкатуємо тісто висотою 3-4мм, розрізаємо на невеликі смужки 5см шириною.
- На смужки викладаємо у один рядок вишню, яку потрібно посипати цукром. Скріпляємо смужки, тобто заховуємо вишні.
- Форму змащуємо маргарином чи будь яким іншим жиром та застелюємо пергаментним папером. Смужки із вишнями викладаємо у круглу форму спіральками.
- Духовку наперед розігріваємо до 200 градусів. Випікаємо 10 хвилин – 200 градусів, 25 хвилин – 150 градусів.
- Коли пиріг охолов, присипаємо пудрою та подаємо разом із ароматним чаєм.
Примітки
- взамін свіжих вишень можна використати вишні у власному соці. Їх потрібно відкинути на друшгал, щоб стік зайвий сік. Тоді, коли вишні викладаємо на смужки тіста, їх уже не потрібно посипати цукром.
- час випікання регулюйте відповідно до вашої духовки.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту