Пиріг з вишнею

0
Коментарів немає
418 переглядів
пиріг з вишнею

Пиріг з вишнею – чудове доповнення до гарячої чашки ароматного чаю. Як приготувати пиріг з вишнею, які тонкощі приготування: це все читайте тут www.my-kitchen.in.ua.

Приготувавши цей пиріг, аромат буде на всю кухню… неймовірно смачний. Вперед:

Пиріг з вишнею – рецепт:

Інгредієнти

  • мука 600г
  • масло 200г
  • кефір 200г
  • розпушувач до тісто 1ч.л.
  • ванільний цукор 1пачка
  • цукор 100г
  • щіпка солі

для начинки:

  • почищені вишні 0,5кг
  • цукор 100г

Приготування

  1. Муку висипаємо у велику  ємність (де будемо замішувати тісто). Зверху на муку натираємо та крупній терці масло, додаємо сіль, цукор, розпушувач, ваніль, кефір – замішуємо тісто. Воно повинно бути еластичне, не дуже туге та не дуже рідке.
  2. Розкатуємо тісто висотою 3-4мм, розрізаємо на невеликі смужки 5см шириною.
  3. На смужки викладаємо у один рядок вишню, яку потрібно посипати цукром. Скріпляємо смужки, тобто заховуємо вишні.
  4. Форму змащуємо маргарином чи будь яким іншим жиром та застелюємо пергаментним папером. Смужки  із вишнями викладаємо у круглу форму спіральками.
  5. Духовку наперед розігріваємо до 200 градусів. Випікаємо 10 хвилин – 200 градусів, 25 хвилин – 150 градусів.
  6. Коли пиріг охолов, присипаємо пудрою та подаємо разом із ароматним чаєм.

Примітки

  • взамін свіжих вишень можна використати вишні у власному соці. Їх потрібно відкинути на друшгал, щоб стік зайвий сік. Тоді, коли вишні викладаємо на смужки тіста, їх уже не потрібно посипати цукром.
  • час випікання регулюйте відповідно до вашої духовки.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту