Паска. Випічка паски рецепти

Готувати 3 год
0
Коментарів немає
576 переглядів
випічка паски рецепти

Ох і швидко час іде! Уже незабарм Великодні свята!!! А як Ви готуєтесь до них? Випікання паски – особливий час, якого кожна господиня очікує та ретельно підбирає для випічка паски рецепти.

Пропоную перевірений, ще бабусин рецепт випічки паски. Вам обов’язково вийде спекти чудову, смачну, ароматну, пухкеньну, домашню Великодню паску. А головне легко і просто!

Отож:

Випічка паски рецепти:

Інгредієнти

  • мука 800г
  • цукор 500г
  • молоко 500мл
  • дріжджі 50г
  • олія 3 ст.л.
  • маргарин 100г
  • щіпка солі
  • яїчка 5шт.
  • ізюм або цукати  100г
  • цедра лимону

для декору:

  • пасхальна посипка;

Приготування

Готувати 3 год
  1. Готуємо опару: молоко закип’ятити, дати вистигнути до кімнатної температури. Розвести дріжджі у теплому молоці. Поставити у тепле місце, щоб підійшло, приблизно на 1,5год. Тісто має збільшитися в об’ємі ще раз.
  2. Тим часом підготуємо інші продукти: розтоплюємо маргарин; ізюм заливаємо окропом на 20хв, потім відціджуємо та викладаємо на сухий рушник, щоб стекла вода; цедру лимона натираємо на дрібній терці. Білки збиваємо з цукром перед тим як додавати до тіста. Щоб вони гарно тримали форму потрібно збивати охолодженими.
  3. Обережно тісто опускаємо руками, додаємо маргарин (розтоплений та охолоджений до кімнатної температури), олію, щіпку солі, збиті білки із цукром та жовтки, половину муки. Вимішуємо тісто добре та довго підсипаючи муки, приблизно 30-50хв. Муки може піти більше або менше ніж вказано у рецепті, це залежить від муки та від інших інгредієнтів. Тісто має добре відставати від руки. Чим довше мішаємо, тим пухкіша та смачніша буде паска. Воно не повинно бути густим, бо паска вийде забита, і не повинно бути рідким, бо розпливеться і не буде тримати форми. У кінці додаємо ізюм чи цукати та цедру лимона. Ставимо ще раз у тепле місце на 1 год., щоб наше тісто підійшло. Воно має піднестися приблизно по висоті ще так раз.
  4. Тим часом готуємо форми для випікання: добре змазуємо магарином. Включаємо духовку прогріватися.
  5. Коли тісто добре підійшло, опускаємо його знову легенько руками без додавання муки. Викладаємо у форми, заповнючи їх на 1/3. Якщо покласти більше, тісто у духовці збіжить.
  6. Ставимо на 10-15 хв у тепле місце підрости. Змащуємо зверху збитим яїчком, посипаємо пасхальною посипкою. Відправляємо у духовку: 5хв-180градусів, 5хв-155градусів, 40-50хв-140градусів. Слідкуємо щоб паска не перепеклася.
  7. Витягуємо із духовки, залишаємо на 5хв у формах. Потім виймаємо із форм та ставимо на решітку для остигання.
  8. Прикрасити можна різними способами, про це планую якось ще написати. А так: СМАЧНОГО!

Примітки

  • важливо щоб усі продукти були свіжі!
  • яїчка краще брати домашні із насиченим кольором жовтка. Тоді Паска отримає гарний жовтий колір!
  • молоко також краще брати домашне, воно надає кращий аромат пасці ніж магазинне/

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИУ ВОСКРЕС!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту