Паска – покроковий рецепт.

Паска – покроковий рецепт завжди стане у пригоді!
Кожна господиня раніше чи пізніше повинна спробувати спекти смачну паску до свята Воскресіння Христового! І тоді виникає питання: який рецепт обрати? На просторах інтернету їх настільки багато, що розгублюєшся відразу. Але даний покроковий рецепт допоможе тобі не розгубитися та спекти смачну паску, ще й отримати масу задоволення від процесу випікання!
Інгредієнти
- борошно 1кг
- свіжі дріжджі 125г
- цукор 400-500г
- молоко 350мл
- масло вершкове 300г
- яйця 10шт.
- ізюм, цукати та інше.
Для помадки:
- вода 6ст.л.
- цукор 200г
- лимонний сік 1 ч.л.
- желатин швидкорозчинний 10г
Приготування
- У велику каструлю висипаємо борошно, у борошні робимо ямку (заглиблення), де наливаємо 100мл. молока, додаємо дріжджі та дві столові ложки цукру! Дріжджі злегка розмішуємо з молоком та цукром. Відставляємо на 15-25 хвилин у тепле місце для того, щоб дріжджі “заграли”. Можна залишити на кухні неподалік від батареї чи включеної газової плити.
- Потім додаємо яйця, решту молока, розтоплене охолоджене масло. Замішуємо тісто поки не почне відставати від рук.
- Далі потрібно накрити каструлю та поставити тісто у холодильник на одну годину!
- Витягуємо наше тісто із холодильника, додаємо цукор, ізюм (цукати, цедру лимона чи апельсина, ванілін та ін.). Ще раз вимішуємо.
- Форми змащуємо олією і викладаємо тісто: руки мочаємо у воду, беремо клаптик тіста, формуємо кульку так, щоб гарна і гладенька поверхня була вгорі! Тісто розраховуємо так, щоб воно займало 1/2 або навіть 1/3 форми.
- Яйце збиваємо виделкою, відразу змащуємо паски у формах.
- У попередньо розігріту духовку до 180 градусів, ставимо випікати паски на 40-50 хвилин.
- Коли паски спечені приступаємо до готування помадки! Отож: до води додаємо 200г цукру, доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню та додаємо 1ч.л. лимонного соку. Окремо замочуємо желатин у воді (згідно інструкції). Тоненькою цівкою вливаємо желатин до цукрового сиропу. Ставимо у холодну воду та збиваємо до білої пухкої маси (збиваємо міксером або виделкою).
- Відразу поливаємо помадкою паски та прикрашаємо різними пасхальними прикрасами!
Примітки
- Пам’ятайте: Час та температуру випікання регулюйте відповідно до Вашої духовки!
- Готові паски краще не відразу виймати із форми, нехай постоять ще 5-10 хвилин.
- Помадку можна зробити шоколадну або будь яку іншу за Вашим бажанням!
Смачного!
P.S. Не забудьте поділитися чудовим рецептом “Паска – покроковий рецепт” із своїми друзями 😉
Перегляньте також рецепт приготування кексів, вони гарно доповнять Ваш святковий стіл!!!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту