Пампухи

З різними начинками, із дріжджового тіста, запашні, посипані цукровою пудрою або цукром, пишні та смачні – це пампухи на Різдвяномі столі! Кожна господиня має свій рецепт приготування, окремі інгредієнти змінюються на інші, випробовують різні начинки, але смак пампухів залишається незмінним – різдвяним!
Бабусині пампушки з яблуками:
Інгредієнти
15 шт.
- 0,5 л води
- олія 100г
- цукор 100г
- щіпка солі
- яйце 1шт
- дріжджі 50г
- мука 600г (може знадобитися більше)
для начинки:
- яблука 4-5 шт.
- кориця
- цукор
Приготування
Готувати
2 год
- Воду закип’ятити
- До води додати цукор та олію. Як усе закипить, відразу зняти з вогню.
- Остудити воду з олією та цукром до кімнатної температури. Ця суміш має бути тепла.
- До води з олією та цукром додати щіпку солі, одне яйце, дріжджі. Добре усе розмішати.
- Додавати поступово муку та місити тісто. Замішуємо до появи пухирців.
- Поставити у тепле місце, щоб наше тісто підійшло. Приблизно на 1год. Тісто має збільшитися у об’ємі у 2,5-3 рази.
- Тим часом готуємо яблука: миємо, чистимо. Готові яблука нарізати невеликими шматками. Посипати цукром та корицею. Перемішати.
- Коли тісто підійшло (тісто має бути ніжним) – руки обмакати у муці та перехиляючи каструлю руками обережно викласти тісто на робочу поверхню, яку заздалегідь посипати мукою.
- Розділити тісто на декілька частин
- Із кожної частини легенько сформувати трубку, яку порізати на рівні частини.
- У кожну частинку пакласти на середину підготовлене яблуко, защіпнути та поставити швом до низу на посипану мукою поверхню.
- Готовим пампушкам дати підійти 15-20хв. у теплому приміщенні.
- У каструлі із товстим дном підігріваємо олію. Перевірити готовність олії можна кинувши шматок тіста: якщо шматочок тримається на поверхні і не тоне, то олія готова, у іншому випадку – ще холодна і потрібно більше нагріти.
- У розігріту олію опускаємо пампухи швом донизу, потім перевертаємо на другий бік. Виймаємо шумівкою і викладаємо на решітку, щоб стекли.
- Готові пампухи коли трошки остигли присипаємо цукровою пудрою або цукром.
Примітки
- Пампушки виходять пишні, запашні та дуже смачні. Начинку можна міняти до Вашого смаку: вишні, варення, мак, яблука, сухофрукти…..
Смачного!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту