Торт Червоний оксамит (Red Velvet)

Готувати 2 год
0
Коментарів немає
562 переглядів
Червоний оксамит (Red Velvet)

Торт Червоний оксамит (Red velvet) – цей торт Ви будете пекти часто!

У нього дуже пористі та вологі коржі, вони просто тають у роті. Але справа не у тім ) Вся хитрість у невеликій кількості какао, яке додається у тісто, але маскується червоним кольором. Відкусуючи кусочок, Ви чекаєте що завгодно, але не шоколадного смаку. Додайте до нього  вершковий крем – і Ви захочете готувати його знову і знову!!! Це без перебільшення!

Ідеальні речі насправді ідеальні у всьому! Тісто настільки просте, що навіть немає послідовності які інгредієнти коли додавати. Поки не додасьте останній інгредієнт, міксер включати не потрібно! Це ж так просто, а як буде смачно!

 

Покроковий рецепт приготування торта Червоний оксамит (Red Velvet)

Інгредієнти

  • мука 300г
  • цукор 300г
  • какао 1 ст.л.
  • сіль 1/4 ч.л.
  • сода 1 ч.л.
  • розпушувач до тіста 2ч.л.
  • яйця 3шт.
  • масло 300г
  • кефір 300г
  • гелевий харчовий барвник червоний 2ч.л.

Для крему:

  • масло 300г
  • кефір 1,2 л
  • цукрова пудра 200г

Приготування

Готувати 2 год
  1. Масло потрібно попередньо розтопити та остудити до кімнатної температури. У велику ємність кладемо усі продукти, не зважаючи на порядок: мука, цукор, какао, сіль, сода, розпушувач, яйця, розтоплене масло, кефір, червоний барвник (я використовую гелевий, можна додавати сухий, попередньо розвівши його у горілці, але ефект може бути не такий як потрібно). Включаємо міксер та добре все перемішуємо, колір має бути яскраво червоним, якщо він не насичений, то необхідно додати ще барвника.
  2. Залишаємо тісто на 10-20 хвилин. Справа в тому, що соді потрібний деякий час, щоб вступити в реакцію з кефіром.
  3. Форму змазуємо маргарином, на дно даємо пергамент. Виливаємо першу частину тіста (з цієї порції виходить 3 коржі на форму діаметром 28см)
  4. Випікаємо приблизно 20хв. Перших 10хв – 180 градусів, наступні хвилини – 150 градусів. Готовність перевіряємо сірником. Корж при випіканні стає не рівний, тому коли корж буде холодний, зрізаємо верх, тобто вирівнюємо коржі.
  5. Так випікаємо решту коржів.
  6. Готуємо крем: це важливо приготувати завчасно! Кефір (краще брати у паперових пакетах) добре заморожуємо. Витягуємо із морозилки, знімаємо пакет та поміщаємо кефір на друшлаг встелений подвійною марлею. Залишаємо так на 10-12 годин. Коли сироватка стекла, поміщаємо сир у холодильник. Важливо щоб він був холодний.
  7. Масло кімнатної температури збиваємо міксером, додаємо цукрову пудру та добре збиваємо, щоб не було чути пудри.
  8. До масла з пудрою додаємо порціями холодний сир, добре усе збиваємо! Виходить крем з ніжною текстурою та надзвичайним смаком!
  9. Складаємо наш торт “Червоний оксамит”: корж, крем, корж, крем, корж, крем. Обрізані кусочки зсипаємо у тарілку, дрібнимо. Ними прикрашаємо боки пляцка. Верх прикрашаємо дрібками коржа та кремом.
  10. Відправляємо у холодильник для застигання.

Примітки

  1. Сир для крему повинен бути холодним, а масло навпаки – кімнатної температури, м’яке. Тільки при таких умовах вийде чудовий крем з ніжним смаком!

Смачного!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту