Торт Червоний оксамит (Red Velvet)

Торт Червоний оксамит (Red velvet) – цей торт Ви будете пекти часто!
У нього дуже пористі та вологі коржі, вони просто тають у роті. Але справа не у тім ) Вся хитрість у невеликій кількості какао, яке додається у тісто, але маскується червоним кольором. Відкусуючи кусочок, Ви чекаєте що завгодно, але не шоколадного смаку. Додайте до нього вершковий крем – і Ви захочете готувати його знову і знову!!! Це без перебільшення!
Ідеальні речі насправді ідеальні у всьому! Тісто настільки просте, що навіть немає послідовності які інгредієнти коли додавати. Поки не додасьте останній інгредієнт, міксер включати не потрібно! Це ж так просто, а як буде смачно!
Покроковий рецепт приготування торта Червоний оксамит (Red Velvet)
Інгредієнти
- мука 300г
- цукор 300г
- какао 1 ст.л.
- сіль 1/4 ч.л.
- сода 1 ч.л.
- розпушувач до тіста 2ч.л.
- яйця 3шт.
- масло 300г
- кефір 300г
- гелевий харчовий барвник червоний 2ч.л.
Для крему:
- масло 300г
- кефір 1,2 л
- цукрова пудра 200г
Приготування
Готувати
2 год
- Масло потрібно попередньо розтопити та остудити до кімнатної температури. У велику ємність кладемо усі продукти, не зважаючи на порядок: мука, цукор, какао, сіль, сода, розпушувач, яйця, розтоплене масло, кефір, червоний барвник (я використовую гелевий, можна додавати сухий, попередньо розвівши його у горілці, але ефект може бути не такий як потрібно). Включаємо міксер та добре все перемішуємо, колір має бути яскраво червоним, якщо він не насичений, то необхідно додати ще барвника.
- Залишаємо тісто на 10-20 хвилин. Справа в тому, що соді потрібний деякий час, щоб вступити в реакцію з кефіром.
- Форму змазуємо маргарином, на дно даємо пергамент. Виливаємо першу частину тіста (з цієї порції виходить 3 коржі на форму діаметром 28см)
- Випікаємо приблизно 20хв. Перших 10хв – 180 градусів, наступні хвилини – 150 градусів. Готовність перевіряємо сірником. Корж при випіканні стає не рівний, тому коли корж буде холодний, зрізаємо верх, тобто вирівнюємо коржі.
- Так випікаємо решту коржів.
- Готуємо крем: це важливо приготувати завчасно! Кефір (краще брати у паперових пакетах) добре заморожуємо. Витягуємо із морозилки, знімаємо пакет та поміщаємо кефір на друшлаг встелений подвійною марлею. Залишаємо так на 10-12 годин. Коли сироватка стекла, поміщаємо сир у холодильник. Важливо щоб він був холодний.
- Масло кімнатної температури збиваємо міксером, додаємо цукрову пудру та добре збиваємо, щоб не було чути пудри.
- До масла з пудрою додаємо порціями холодний сир, добре усе збиваємо! Виходить крем з ніжною текстурою та надзвичайним смаком!
- Складаємо наш торт “Червоний оксамит”: корж, крем, корж, крем, корж, крем. Обрізані кусочки зсипаємо у тарілку, дрібнимо. Ними прикрашаємо боки пляцка. Верх прикрашаємо дрібками коржа та кремом.
- Відправляємо у холодильник для застигання.
Примітки
- Сир для крему повинен бути холодним, а масло навпаки – кімнатної температури, м’яке. Тільки при таких умовах вийде чудовий крем з ніжним смаком!
Смачного!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту