Салат з черемші та сиру

Готувати 10 хв
0
Коментарів немає
3616 переглядів

Салат з черемші та сиру – кращих вітамінів і не придумаєш ранньою весною!!! Вона містить велику кількість вітаміну С, ефірні масла, фітонциди і лізоцим, знижує ризик розвитку захворювань щитовидної залози, і вважається ефективним профілактичним засобом при гострих респіраторних захворюваннях. Також черемша стимулює апетит, покращує роботу травної системи… погугліть і Ви самі дуже здивуєтесь!!!

Черемша має  виражений часниковий аромат, але основний її смак – схожа на ментолову свіжість, трішки з часничним відтінком 🙂

Сочна, ароматна і дуже корисна!

Для салату з черемші завжди краще використовувати першу молоду черемшу з яскраво-зеленим листям, які ще не повністю розгорнулися.

Один із варіантів салату з черемшею:

Інгредієнти

4 порції
  • черемша 2пуч.
  • кисломолочний сир (творог) 200-300 г
  • сметана 5ст.л.
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Приготування

Готувати 10 хв
  1. Черемшу ретельно миємо під проточною водою, можна використати друшляк! Струшуємо листя, щоб прибрати воду, за необхідності видаляємо квітконоси (стрілки). Можна обсушити листя черемші на паперовому рушнику. Нарізаємо середніми кусочками.
  2. Домашній сир злегка розминаємо виделкою (невеликі грудочки хай лишаються), солимо та додаємо мелений перець.
  3. Заправляємо сир сметаною.
  4. В кінці додаємо нарізану черемшу та перемішуємо ще раз.

Швидко, корисно і смачно!!!

Примітки

  • можна звісно заправляти після того як додамо черемшу, але мені здається коли заправиш спочатку домашній сир, а потім додаєш черемшу – виходить трішки смачніше );
  • цей салат заправляють ще майонезом, або в рівних пропорціях сметана + майонез;
  • добре поєднується з м’ясними стравами та стравами із картоплі.
Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту