Салат з черемші та сиру

Салат з черемші та сиру – кращих вітамінів і не придумаєш ранньою весною!!! Вона містить велику кількість вітаміну С, ефірні масла, фітонциди і лізоцим, знижує ризик розвитку захворювань щитовидної залози, і вважається ефективним профілактичним засобом при гострих респіраторних захворюваннях. Також черемша стимулює апетит, покращує роботу травної системи… погугліть і Ви самі дуже здивуєтесь!!!
Черемша має виражений часниковий аромат, але основний її смак – схожа на ментолову свіжість, трішки з часничним відтінком 🙂
Сочна, ароматна і дуже корисна!
Для салату з черемші завжди краще використовувати першу молоду черемшу з яскраво-зеленим листям, які ще не повністю розгорнулися.
Один із варіантів салату з черемшею:
Інгредієнти
- черемша 2пуч.
- кисломолочний сир (творог) 200-300 г
- сметана 5ст.л.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Приготування
- Черемшу ретельно миємо під проточною водою, можна використати друшляк! Струшуємо листя, щоб прибрати воду, за необхідності видаляємо квітконоси (стрілки). Можна обсушити листя черемші на паперовому рушнику. Нарізаємо середніми кусочками.
- Домашній сир злегка розминаємо виделкою (невеликі грудочки хай лишаються), солимо та додаємо мелений перець.
- Заправляємо сир сметаною.
- В кінці додаємо нарізану черемшу та перемішуємо ще раз.
Швидко, корисно і смачно!!!
Примітки
- можна звісно заправляти після того як додамо черемшу, але мені здається коли заправиш спочатку домашній сир, а потім додаєш черемшу – виходить трішки смачніше );
- цей салат заправляють ще майонезом, або в рівних пропорціях сметана + майонез;
- добре поєднується з м’ясними стравами та стравами із картоплі.
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту