Запечена картопля з беконом

Готувати 1,5 год.
0
Коментарів немає
73 переглядів
Запечена картопля з беконом

Картопля і правда виходить дуже смачна. Бекон надає страві оригінального смаку та аромату. Не скажу, що цей рецепт дуже швидкий із-за того, що картоплю не потрібно чистити, її все одно потрібно добре вимити, що займає такий самий час, а може й більше, як би ми її чистили 😊. Плюс нічого складного в процесі приготування цієї страви немає, тому по складності – середня) Проте смак готової страви виправдовує всі старання, тому я настирливо раджу і вам спробувати.

Інгредієнти

6 порцій
  • картопля 10шт. (приблизно одного розміру)
  • бекон 300г
  • цибуля 1шт. (велика)
  • часник 5-8зуб.
  • сметана 200мл
  • сир 300г
  • горошок зелений 50г
  • зелень петрушки
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • олія

Приготування

Готувати 1,5 год.
  1. Включаємо розігріватися духовку до 220⁰С.
  2. Тим часом добре миємо картоплю під проточною водою, бажано губкою чи щіткою, щоб видалити всі забруднення. До картоплі додаємо сіль та олію, перемішуємо. Наколюємо кожну картоплю виделкою по 2-3 рази та викладаємо на форму, застелену фольгою.
  3. Запікаємо 50-60хв., поки картопля буде повністю готова!
  4. Поки картопля запікається, готуємо начинку. Бекон нарізаємо кубиками або соломкою. Обсмажуємо на середньому вогні. Викладаємо із сковорідки шумівкою, щоб жир залишився.
  5. Цибулю нарізаємо кубиками, часник теж подрібнюємо.
  6. На жирі, який залишився у сковорідці, обсмажуємо цибулю додавши пів чайної ложки солі. Смажимо до карамельного кольору.
  7. В кінці додаємо подрібнений часник. Смажимо ще 1 хвилину та знімаємо з вогню.
  8. Коли картопля готова та ще тепла, розрізаємо її на половину, ложкою вибираємо серединку. Я робила це чайною ложкою, мені так було зручно.
  9. Розминаємо виделкою картоплю, яку вибрали, додаємо до неї бекон, цибулю з часником, сметану, більшу частину натертого сиру, сіль, мелений перець (можна додати улюблені спеції), подрібнену зелень петрушки, зелений горошок (у мене заморожений). Усе ретельно перемішуємо.
  10. Кожну половину картоплі заповняємо начинкою та викладаємо на форму (застелену уже пергаментним папером). Зверху посипаємо натертим сиром, що залишився.
  11. Запікаємо 15хв. при 200⁰С.

Примітки

  • цінність цього рецепту є ще в тому, що таку картоплю можна підготувати швидше, а запекти 15хв уже перед самою подачею! Це дуже зручно, що можна приготувати наперед!
  • склад начинки можна змінювати до смакових уподобань. Наприклад, замість зеленого горошку можна додати консервовану кукурудзу, або цього інгредієнта не додавати зовсім. Або до цих всіх інгредієнтів додати ще помідор, теж буде дуже смачно. Тому експерементуйте! Особисто мені сподобалось найбільше саме так, як я написала у рецепті!

СМАЧНОГО 💙💛

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту