Як варити кукурудзяну кашу

Готувати 20-35 хв
0
Коментарів немає
544 переглядів
Кукурудзяна каша

Кукурудзяну кашу готують як дорослим так і діточкам. Вона є королевою дієтичних страв. Варити її не складно, проте щоб кукурудзяна каша вийшла смачна необхідно прикласти деяких зусиль!

Перед тим, як ми приступимо до процесу приготування, потрібно перевірити чи кукурудзяна каша не волога! Якщо вона буде волога, то при готуванні утворяться грудочки. Для того щоб забрати вологість із каші необхідно просушити її 10-15 хвилин в духовці, а потім приступати до готування.

Кукурудзяну кашу можна готувати як на молоці, так і на воді. А ще її готують із гарбузом.

Інгредієнти

4 порції
  • кукурудзяна каша 1 ск
  • вода 2,5 ск
  • щіпка солі
  • цукор 1ст.л.
  • олія оливкова або масло 1ст.л.
  • родзинки 1ст.л.

Приготування

Готувати 20-35 хв

Роздинки попередньо запарюємо гарячою водою на 20хв. Тоді ягоди набрякнуть та стануть м’якими.

Воду доводимо до кипіння, засипаємо 1 склянку кукурудзяної каші, перемішуємо. Додаємо щіпку солі, цукор та оливкову олія або масло. Варити таку кашу на маленькому вогні, постійно помішуючи. Кукурудзяна каша готується приблизно 15хв: якщо крупинки м’які – то каша готова.

Подавати кукурудзяну кашу гарячою та додавши родзинки.

 

Примітки

Для поліпшення смакових якостей кукурудзяної каші варто варити її на молоці.

Рецепт кукурудзяної каші на молоці:

Інгредієнти:

  • кукурудзяна каша 1 ск
  • вода 1,5 ск
  • молоко 1,5 ск
  • щіпка солі
  • цукор 1ст.л.
  • вершкове масло 1ст.л.
  • родзинки 1ст.л.

Приготування:

Роздинки попередньо запарюємо гарячою водою на 20хв.

Воду доводимо до кипіння, засипаємо 1 склянку кукурудзяної каші, перемішуємо. Додаємо щіпку солі, цукор. Варити на маленькому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Потім у неї влити молоко та добре розмішати. Коли молоко закипить, зменшити вогонь та варити до готовності, приблизно ще 15хв: якщо крупинки м’які – то каша готова.

Подавати кукурудзяну кашу на молоці гарячою та додавши вершкове масло і родзинки.

Також до кукурудзяної каші можна додати сушені яблука, курагу, чорнослив або подрібнені горіхи. Таку кашу особливо полюбляють діти та отримують максимум задоволення і вітамінів ))).

Смачного!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту