Судак запечений у духовці

Готувати 1,5 год.
0
Коментарів немає
111 переглядів
Судак запечений у духовці

Як смачно приготувати судака? Сама риба судак відноситься до нежирної та малокістлявої риби. Як же ж його приготувати, щоб страва вийшла соковита, ніжна, а рибка ароматна та смачна?

Звичайно, що цю рибу можна як варити, смажити, так і запекти в духовці. Головне знати певні тонкощі та секрети приготування, і у будь якому вигляді, судак буде смачний!!! Сьогодні приготуємо судака запеченого у духовці!

 

Інгредієнти

4 порції
  • риба (судак) 2 шт
  • цибуля 2 шт.
  • морква 2 шт.
  • олія
  • вода 350-500мл.
  • сметана 3 ст.л.
  • лавровий листок 1шт
  • перець духмяний горошком 3шт
  • перець чорний горошком 3шт
  • сіль та спеції для риби за смаком

Приготування

Готувати 1,5 год.
  1. Спершу підготуємо рибку. Для цього очищаємо судака від луски, відрізаємо голову, плавники та хвіст, видаляємо зябра, а також очищаємо нутрощі (через розріз на черевці). Добре промиваємо рибку під проточною, холодною водою!!!
  2. Розрізаємо судака на шматочки товщиною 5-8см, солимо. Звертаємо увагу на те, щоб сіль потрапила на кожний шматочок риби!
  3. Тим часом готуємо заливку для судака запеченого у духовці. Чистимо цибулю та моркву, цибулю нарізаємо півкільцями, моркву тремо на терці з великими отворами. На сковороду наливаємо олію, тушимо цибулю 3хв, додаємо моркву, тушимо разом до м’якості овочі, приблизно 5-10хв.
  4. До води додаємо сметану, сіль, спеції для риби. Добре все розмішуємо вінчиком.
  5. Не припиняючи тушити овочі, заливаємо їх сметанною сумішшю, а також додаємо чорний та духмяний перець горошком, лавровий листок. Гарно розмішавши, даємо покипіти 2-3хв.
  6. Викладаємо кусочки судака у скляну форму для запікання, заливаємо гарячими овочами із соусом, накриваємо скляною кришкою (або фольгою). Відправляємо у розігріту духовку та запікаємо 1год при 180°С.

Смачного!!!

 

Примітки

  • Спеції для риби можна використати готові, а можна й самому скласти неперевершений апетитний букет смаків 😉 Найкраще для риби підійдуть такі спеції: сухий часник, чабер, чорний мелений перець, кардамон, коріандр, мигдаль, каррі, мускатний горіх, сушений кріп, солодкий червоний перець.
  • За цим рецептом можна готувати також щуку, сома та товстолоба.

Риба судак не живе в забруднених водоймах. Від так страви з судака є екологічно чистими. Неперевершені якості цієї риби є біле, нежирне і дуже смачне та поживне м’ясо. Судак запечений у духовці відноситься до дієтичної їжі. Тому страви з судака рекомендують включати у відновлюючі та оздоровчі дієти і раціон людей, які прагнуть контролювати свою вагу, також рекомендовано для дитячого харчування. Окрім цього рибка містить у собі ряд вітамінів (А, B1, B2, B6, В9, C, Е, P) та корисних мікроелементів (фосфором, хромом, сірку, калій, фтор, кобальт, йод).

 

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту