Судак запечений у духовці

Як смачно приготувати судака? Сама риба судак відноситься до нежирної та малокістлявої риби. Як же ж його приготувати, щоб страва вийшла соковита, ніжна, а рибка ароматна та смачна?
Звичайно, що цю рибу можна як варити, смажити, так і запекти в духовці. Головне знати певні тонкощі та секрети приготування, і у будь якому вигляді, судак буде смачний!!! Сьогодні приготуємо судака запеченого у духовці!
Інгредієнти
- риба (судак) 2 шт
- цибуля 2 шт.
- морква 2 шт.
- олія
- вода 350-500мл.
- сметана 3 ст.л.
- лавровий листок 1шт
- перець духмяний горошком 3шт
- перець чорний горошком 3шт
- сіль та спеції для риби за смаком
Приготування
- Спершу підготуємо рибку. Для цього очищаємо судака від луски, відрізаємо голову, плавники та хвіст, видаляємо зябра, а також очищаємо нутрощі (через розріз на черевці). Добре промиваємо рибку під проточною, холодною водою!!!
- Розрізаємо судака на шматочки товщиною 5-8см, солимо. Звертаємо увагу на те, щоб сіль потрапила на кожний шматочок риби!
- Тим часом готуємо заливку для судака запеченого у духовці. Чистимо цибулю та моркву, цибулю нарізаємо півкільцями, моркву тремо на терці з великими отворами. На сковороду наливаємо олію, тушимо цибулю 3хв, додаємо моркву, тушимо разом до м’якості овочі, приблизно 5-10хв.
- До води додаємо сметану, сіль, спеції для риби. Добре все розмішуємо вінчиком.
- Не припиняючи тушити овочі, заливаємо їх сметанною сумішшю, а також додаємо чорний та духмяний перець горошком, лавровий листок. Гарно розмішавши, даємо покипіти 2-3хв.
- Викладаємо кусочки судака у скляну форму для запікання, заливаємо гарячими овочами із соусом, накриваємо скляною кришкою (або фольгою). Відправляємо у розігріту духовку та запікаємо 1год при 180°С.
Смачного!!!
Примітки
- Спеції для риби можна використати готові, а можна й самому скласти неперевершений апетитний букет смаків 😉 Найкраще для риби підійдуть такі спеції: сухий часник, чабер, чорний мелений перець, кардамон, коріандр, мигдаль, каррі, мускатний горіх, сушений кріп, солодкий червоний перець.
- За цим рецептом можна готувати також щуку, сома та товстолоба.
Риба судак не живе в забруднених водоймах. Від так страви з судака є екологічно чистими. Неперевершені якості цієї риби є біле, нежирне і дуже смачне та поживне м’ясо. Судак запечений у духовці відноситься до дієтичної їжі. Тому страви з судака рекомендують включати у відновлюючі та оздоровчі дієти і раціон людей, які прагнуть контролювати свою вагу, також рекомендовано для дитячого харчування. Окрім цього рибка містить у собі ряд вітамінів (А, B1, B2, B6, В9, C, Е, P) та корисних мікроелементів (фосфором, хромом, сірку, калій, фтор, кобальт, йод).
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту