Підлива з серця

Підлива з серця – відмінне доповнення до будь якого гарніру!
Інгредієнти
4 порції
- серце яловиче 1шт.
- цибуля 2-3шт.
- морква 1шт.
- сметана 5ст.л.
- сіль
- вода
- борошно 2ст.л. (без гірки)
- лавровий листок 1шт.
- перець чорний горошком 3шт.
- духмяний перець горошком 3шт.
- паприка копчена 0.5 ч.л.
- мускатний горіх мелений 0.25ч.л.
- сушений часник 0.25ч.л.
- базилік 0.5ч.л.
Приготування
Готувати
50 хв.
- Серце добре вимочуємо у воді. Даємо стекти зайвій рідині, зрізаємо жир та судини. Нарізаємо тонкими скибками, заливаємо до половини водою та тушимо 30хв.
- Цибулю чистимо та нарізаємо півкільцями, очищену моркву тремо на терці. Тушимо овочі на олії до м’якості.
- До овочів додаємо протушене серце разом із рідиною яка залишилася, нехай тушиться все разом 5хв.
- А ми тим часом готуємо сметанну заливку: до 200мл. води додаємо сметану, сіль та всі спеції, добре розмішуємо; потім додаємо борошно і знову добре розмішуємо, щоб не було комочків з борошна.
- Заливаємо сметанною заливкою серце та тушимо 10-15хв.
- Подаємо із будь яким гарніром.
Примітки
- таким способом можна готувати також і курячі серця!
Смакуємо!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту