Лазанья болоньєзе з соусом бешамель – смачний рецепт

0
Коментарів немає
2111 переглядів
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель

Лазанья – це вид макаронів квадратної або прямокутної форми. Лазанья болоньєзе з соусом бешамель готується саме із таких макаронів які перекладаються фаршем та поливаються соусом бешамель.

Дуже важливим елементом приготування Лазаньї болоньєзе є фарш та соус: фарш повинен бути свіженьким та смачним, а соусу в Лазаньї бешамель має бути багато… Отож, приступаємо:

Лазанья болоньєзе з соусом бешамель – приготування:

Інгредієнти

  • листи для лазаньї 250г.
  • цибуля 1шт
  • фарш м’ясний 700г
  • м’ясний бульйон 1ск
  • томатна паста 2ст.л.
  • сир 300г
  • сіль
  • мелений перець
  • масло для жарки

для соусу Бешамель:

  • масло 80г
  • мука 4ст.л.
  • молоко 500мл
  • сіль за смаком
  • мускатний мелений горіх за смаком

Приготування

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо на маленькому вогні до золотистого кольору. Добавляємо фарш, обсмажуємо ще 10хв, періодично помішуючи та розминаючи фарш виделкою. До бульйону додаємо томатну пасту, добре вимішуємо. Цим заливаємо фарш, солимо, перчимо та тушимо ще 10 хв накривши кришкою.
  2. Тим часом готуємо соус бешамель:  розтоплюємо масло, додаємо муку та добре вимішуємо вінчиком. Поступово вливаємо молоко, помішуючи. Коли соус починає кипіти – солимо та додаємо мускатний горіх, постійно помішуючи. Доводимо до кипіння і відразу відставляємо з плити.
  3. Збираємо Лазанью Болоньєзе: на дно форми вистеляємо тісто, наступним слоєм викладаємо фарш (разом із соком), добре поливаємо соусом Бешамель и посипаємо тертим сиром. Знову тісто, фарш…. Таких прошарків зазвичай роблять 4-5. Накриваємо останній шар тістом.
  4. У розігріту до 200 градусів духовку ставимо Лазанью Болоньєзе та випікаємо 30хв.
  5. Подаємо Лазанью Болоньєзе з кусочками помідора, мускатним горіхом та тертим сиром.

Примітки

  • деякі листи для лазаньї потрібно варити. Якщо тісто не варимо, то краще форму для випічки накрити фольгою та залити побільше соусом, щоб страва вийшла сковита.
  • томатна паста може бути і домашня.
  • до соусу бешамель взамін молока використовують вершки, тоді смак соусу буде більш насичений.
  • ідеальний сир для лазаньї – пармезан, але можна використовувати їнші сорти твердого сиру.
  • форма повинна бути із грубими стінками та дном. Найкраще підходить керамічна форма.

Смачного!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту