Курячі гомілки у сметані

Що ж приготувати на вечерю? Це питання часто задає кожна господиня. Курячі голімки у сметані допоможуть у вирішенні цього питання: готувати легко, швидко, а головне надзвичайно смачно! Курячі гомілки у сметані виходять дуже ніжні, соковиті та просто неперевершені. Приступаємо:
Курячі гомілки у сметані – приготування:
Інгредієнти
- куряча гомілка – 8-10шт.
- сметана 200мл
- майонез 2 ст.л.
- гірчиця мелена – 1 ст.л.
- спеція карі – 1 ст.л.
- базилік сушений – 1ст.л.
- цибуля середня 1шт.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – 1 ч.л.
- свіжа зелень за смаком
Приготування
- Курячі гомілки добре промиваємо під проточною водою.
- Цибулю чистимо, нарізаємо тоненькими півкільцями.
- Беремось до приготуання сметанної заправки для курячих гомілок: у посудину виливаємо сметану, майонез, додаємо гірчицю. Все добре вимішуємо до однорідної маси. Додаємо каррі, базилік, сіль та перець, ще раз все премішуємо. Все, сметанна заправка готова.
- У більшу каструлю викладаємо курячі гомілки, заливаємо їх сметанною заправкою, додаємо півкільця цибулі. Дуже добре перемішуємо, щоб кожна гомілка була повністю у сметанному соусі!
- Закриваємо каструлю та ставимо холодильник на декілька годин для того, щоб курячі гомілки у сетанному соусі добре замаринувалися та вийшля надзвичайно ніжні.
- Перекладаємо гомілки у форму для запікання, заливаємо соусом що залишився, накриваємо щільно кришкою та ставимо у розігріту до 200 градусів духовку.
- Коли закипить зменшуємо температуру до 150 градусів. Запікаємо 30хв. від моменту закипання.
- Виключаємо духовку та даємо настоятися ще пів годинию
- Подаємо із будь яким гарніром. Курячі гомілки у сметанному соусі надзвичайно смачні, ніжні та соковиті!!!
Примітки
- сметану краще брати жирністю 20% і більше, а ще найкращим варіантом буде сметана домашня!
- форму для запікання краще брати із грубим дном, підійдуть також скляні форми. Якщо форма без кришки, тоді гомілки накриваємо фульгою.
- також можна додати свіжу зелень: кріп, петрушку за смаком.
Попробуйте також разом із курячими гомілками у сметані до вечері приготувати ще салат Цезар. Що ж приготувати на вечерю? Це питання часто задає кожна господиня. Курячі голімки у сметані допоможуть у вирішенні цього питання: готувати легко, швидко, а головне надзвичайно смачно! Курячі гомілки у сметані виходять дуже ніжні, соковиті та просто неперевершені.
Смачного!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту