Курячі гомілки у сметані

0
Коментарів немає
1982 переглядів
курячі гомілки у сметані

Що ж приготувати на вечерю? Це питання часто задає кожна господиня. Курячі голімки у сметані допоможуть у вирішенні цього питання: готувати легко, швидко, а головне надзвичайно смачно! Курячі гомілки у сметані виходять дуже ніжні, соковиті та просто неперевершені. Приступаємо:

Курячі гомілки у сметані – приготування:

Інгредієнти

  • куряча гомілка – 8-10шт.
  • сметана 200мл
  • майонез 2 ст.л.
  • гірчиця мелена – 1 ст.л.
  • спеція карі – 1 ст.л.
  • базилік сушений – 1ст.л.
  • цибуля середня 1шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • свіжа зелень за смаком

Приготування

  1. Курячі гомілки добре промиваємо під проточною водою.
  2. Цибулю чистимо, нарізаємо тоненькими півкільцями.
  3. Беремось до приготуання сметанної заправки для курячих гомілок: у посудину виливаємо сметану, майонез, додаємо гірчицю. Все добре вимішуємо до однорідної маси. Додаємо каррі, базилік, сіль та перець, ще раз все премішуємо. Все, сметанна заправка готова.
  4. У більшу каструлю викладаємо курячі гомілки, заливаємо їх сметанною заправкою, додаємо півкільця цибулі. Дуже добре перемішуємо, щоб кожна гомілка була повністю у сметанному соусі!
  5. Закриваємо каструлю та ставимо холодильник на декілька годин для того, щоб курячі гомілки у сетанному соусі добре замаринувалися та вийшля надзвичайно ніжні.
  6. Перекладаємо гомілки у форму для запікання, заливаємо соусом що залишився, накриваємо щільно кришкою та ставимо у розігріту до 200 градусів духовку.
  7. Коли закипить зменшуємо температуру до 150 градусів. Запікаємо 30хв. від моменту закипання.
  8. Виключаємо духовку та даємо настоятися ще пів годинию
  9. Подаємо із будь яким гарніром. Курячі гомілки у сметанному соусі надзвичайно смачні, ніжні та соковиті!!!

Примітки

  • сметану краще брати жирністю 20% і більше, а ще найкращим варіантом буде сметана домашня!
  • форму для запікання краще брати із грубим дном, підійдуть також скляні форми. Якщо форма без кришки, тоді гомілки накриваємо фульгою.
  • також можна додати свіжу зелень: кріп, петрушку за смаком.

Попробуйте також разом із курячими гомілками у сметані до вечері приготувати ще салат Цезар. Що ж приготувати на вечерю? Це питання часто задає кожна господиня. Курячі голімки у сметані допоможуть у вирішенні цього питання: готувати легко, швидко, а головне надзвичайно смачно! Курячі гомілки у сметані виходять дуже ніжні, соковиті та просто неперевершені.

 

Смачного!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту