Курка в кислосолодкому соусі

Курка в кислосолодкому соусі … як смачно та цікаво приготувати курку? Існує безліч рецептів курки, але чи пробували Ви приготувати курку в порічках? Саме зараз сезон порічок, тож давайте спробуємо! Курка в кислосолодкому соусі виходить надзвичайно соковита, смачна, з ароматною кислинкою. Приступаємо:
Курка в кислосолодкому соусі:
Інгредієнти
- куряча гомілка – 10шт. (можна і інші частини курки)
- порічки 0,5л.
- цукор 2ст.л.
- часник 4зубчики
- сіль 1-2 ч.л.
- перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
- зелень петрушки
Приготування
- Курячі гомілки або інші частини курки промиваємо під проточною водою.
- Готуємо кислосолодкий соус для курячих гомілок: порічки почистити від зелених хвостиків, збити блендером з цукром (або перемолоти на м’ясорубці). Додати сіль, подрібнений часник, мелений перець та подрібнену зелень петрушки. Усе добре перемішати.
- У велику ємність викладаємо курячі гомілки, заливаємо їх кислосолодким соусом із порічок. Ретельно перемішуємо, щоб кожна частинка курки була повністю у соусі!
- Накриваємо ємність та ставимо холодильник на 2-3 години для того, щоб курка в кислосолодкому соусі добре просочилася соусом.
- Перекладаємо курячі гомілки у форму для запікання, заливаємо кислосолодким соусом що залишився, щільно накриваємо та ставимо у розігріту духовку до 200 градусів.
- Від моменту закипання зменшуємо температуру до 150 градусів та запікаємо 30хв.
- Виключаємо духовку та даємо настоятися ще 30хвилин.
- Подаємо із будь яким гарніром. Курка в кислосолодкому соусі надзвичайно соковита та смачна!!!
Примітки
- курку ще краще замаринувати на ніч у кислосолодкому соусі.
- також можна додати іншу свіжу зелень: кріп, базилік за смаком, або Ваші улюблені спеції до м’яса.
- інгредієнти для соусу ще й заморожують. Не погана ідея на потім )
Смачного!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту