Курка в кислосолодкому соусі

0
Коментарів немає
833 переглядів
курка в кислосолодкому соусі

Курка в кислосолодкому соусі … як смачно та цікаво приготувати курку? Існує безліч рецептів курки, але чи пробували Ви приготувати курку в порічках? Саме зараз сезон порічок, тож давайте спробуємо! Курка в кислосолодкому соусі виходить надзвичайно соковита, смачна, з ароматною кислинкою. Приступаємо:

Курка в кислосолодкому соусі:

Інгредієнти

  • куряча гомілка – 10шт. (можна і інші частини курки)
  • порічки 0,5л.
  • цукор 2ст.л.
  • часник 4зубчики
  • сіль 1-2 ч.л.
  • перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • зелень петрушки

Приготування

  1. Курячі гомілки або інші частини курки промиваємо під проточною водою.
  2. Готуємо кислосолодкий соус для курячих гомілок: порічки почистити від зелених хвостиків, збити блендером з цукром (або перемолоти на м’ясорубці). Додати сіль, подрібнений часник, мелений перець та подрібнену зелень петрушки. Усе добре перемішати.
  3. У велику ємність викладаємо курячі гомілки, заливаємо їх кислосолодким соусом із порічок. Ретельно перемішуємо, щоб кожна частинка курки була повністю у соусі!
  4. Накриваємо ємність та ставимо холодильник на 2-3 години для того, щоб курка в кислосолодкому соусі добре просочилася соусом.
  5. Перекладаємо курячі гомілки у форму для запікання, заливаємо кислосолодким соусом що залишився, щільно накриваємо та ставимо у розігріту духовку до 200 градусів.
  6. Від моменту закипання зменшуємо температуру до 150 градусів та запікаємо 30хв.
  7. Виключаємо духовку та даємо настоятися ще 30хвилин.
  8. Подаємо із будь яким гарніром. Курка в кислосолодкому соусі надзвичайно соковита та смачна!!!

Примітки

  • курку ще краще замаринувати на ніч у кислосолодкому соусі.
  • також можна додати іншу свіжу зелень: кріп, базилік за смаком, або Ваші улюблені спеції до м’яса.
  • інгредієнти для соусу ще й заморожують. Не погана ідея на потім )

Смачного!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту