Короп у сметані – покроковий рецепт з фото

Короп у сметані – як смачно приготувати??? Інколи пробуєш цю страву в ресторані, а він такий смачний!!! І думаєш собі, які ж секрети приготування страви? Ніби все просто, але чомусь так смачно не виходить. Коли я спробувала приготувати коропа у сметані за цим рецептом, зрозуміла: це він, соковитий, ніжний, смачний та просто ідеальний короп у сметані!!!
Ділюся з Вами цим рецептом і просто вневнена, що у Вас вийде так само мега смачно!!!
Інгредієнти
4 порції
- короп 2кг
- часник свіжий 4зуб
- часник сушений 1/2 ч.л.
- сік 1/2 лимона
- цибуля 1-2 шт.
- сметана 300 мл
- вода (окріп) 100-150 мл
- гірчиця 1/2 ч.л. (міцна)
- імбир мелений 1/4 ч.л.
- сіль за смаком
- суміш перців за смаком
- олія для смаження цибулі та моркви
Приготування
Готувати
1,5 год.
- Рибу чистимо від луски, видаляємо нутрощі, голову, плавники та хвіст відрізаємо, видаляємо зября. Добре промиваємо під холодною проточною водою. Ріжемо на порційні шматочки, приблизно однакової товщини.
- Коропа скроплюємо лимонним соком, солимо, додаємо імбир, часник та суміш перців. Залишаємо рибу маринуватися на 30-60 хвилин. Часник додаємо для того, щоб він забрав усі зайві запахи річкової риби.
- Почищену цибулю нарізати півкільцями, моркву – кільцями. На сковороду наливаємо олії, розігріваємо, зменшуємо газ до мінімуму, викладаємо цибулю, зверху моркву. Трішки солимо та перчимо овочі. На овочі викладаємо замариновану рибку. Накриваємо кришкою, цибуля має трішки підрум’янитися, а с морква стати трішки м’якою. А ми тим часом готуємо заливку для коропа у сметані.
- Отже, для заливки беремо сметану наливаємо у велику чашу, додаємо гірчицю, повільно, тонкою цівкою вливаємо окріп, швидко помішуючи! Кількість води можна додавати більше/менше, від цього буде залежати густота соусу.
- Сметанним соусом заливаємо рибу, накриваємо кришкою та тушимо на маленькому вогні до готовності. Приблизно 60 хвилин.
Примітки
- за цим рецептом можна готувати не лише коропа, а й товстолоба, судака, білого амура чи будь яку іншу річкову та ставкову рибу.
- важливо, щоб риба вміщалася у один шар, тоді вона добре протушиться та візьме усі аромати овочів та сметанного соусу.
- за цим рецептом коропа у сметані можна готувати і у мультиварці на програмі “тушкування”
Короп надзвичайно смачний, просто тане у роті, а сметанний соус … і вигляд, і смак..!
Смачного!!!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту