Короп у сметані – покроковий рецепт з фото

Готувати 1,5 год.
0
Коментарів немає
553 переглядів
Короп у сметані - покроковий рецепт з фото

Короп у сметані – як смачно приготувати??? Інколи пробуєш цю страву в ресторані, а він такий смачний!!! І думаєш собі, які ж секрети приготування страви? Ніби все просто, але чомусь так смачно не виходить. Коли я спробувала приготувати коропа у сметані за цим рецептом, зрозуміла: це він, соковитий, ніжний, смачний та просто ідеальний короп у сметані!!!

Ділюся з Вами цим рецептом і просто вневнена, що у Вас вийде так само мега смачно!!!

Інгредієнти

4 порції
  • короп 2кг
  • часник свіжий 4зуб
  • часник сушений 1/2 ч.л.
  • сік 1/2 лимона
  • цибуля 1-2 шт.
  • сметана 300 мл
  • вода (окріп) 100-150 мл
  • гірчиця 1/2 ч.л. (міцна)
  • імбир мелений 1/4 ч.л.
  • сіль за смаком
  • суміш перців за смаком
  • олія для смаження цибулі та моркви

Приготування

Готувати 1,5 год.
  1. Рибу чистимо від луски, видаляємо нутрощі, голову, плавники та хвіст відрізаємо, видаляємо зября. Добре промиваємо під холодною проточною водою. Ріжемо на порційні шматочки, приблизно однакової товщини.
  2. Коропа скроплюємо лимонним соком, солимо, додаємо імбир, часник та суміш перців. Залишаємо рибу маринуватися на 30-60 хвилин. Часник додаємо для того, щоб він забрав усі зайві запахи річкової риби. Короп у сметані - покроковий рецепт з фото
  3. Почищену цибулю нарізати півкільцями, моркву – кільцями. На сковороду наливаємо олії, розігріваємо, зменшуємо газ до мінімуму, викладаємо цибулю, зверху моркву. Трішки солимо та перчимо овочі. На овочі викладаємо замариновану рибку. Накриваємо кришкою, цибуля має трішки підрум’янитися, а с морква стати трішки м’якою. А ми тим часом готуємо заливку для коропа у сметані. Короп у сметані - покроковий рецепт з фото
  4. Отже, для заливки беремо сметану наливаємо у велику чашу, додаємо гірчицю, повільно, тонкою цівкою вливаємо окріп, швидко помішуючи! Кількість води можна додавати більше/менше, від цього буде залежати густота соусу. Короп у сметані - покроковий рецепт з фото
  5. Сметанним соусом заливаємо рибу, накриваємо кришкою та тушимо на маленькому вогні до готовності. Приблизно 60 хвилин. Короп у сметані - покроковий рецепт з фото

Примітки

  • за цим рецептом можна готувати не лише коропа, а й товстолоба, судака, білого амура чи будь яку іншу річкову та ставкову рибу.
  • важливо, щоб риба вміщалася у один шар, тоді вона добре протушиться та візьме усі аромати овочів та сметанного соусу.
  • за цим рецептом коропа у сметані можна готувати і у мультиварці на програмі “тушкування”

Короп у сметані - покроковий рецепт з фото

Короп надзвичайно смачний, просто тане у роті, а сметанний соус … і вигляд, і смак..!

 

Смачного!!!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту