Фарширований короп – покроковий рецепт

Готувати 1,5 год
0
Коментарів немає
159 переглядів
Фарширований короп - покроковий рецепт

Справжня фарширована риба готується лише з коропа! Адже фарширований короп – це дуже і дуже ніжна, соковита та смачна страва 😋! Якщо його ще й правильно приготувати, то він буквально тане в роті. І найголовніше – процес приготування дуже легкий, а я раніше дуже боялася, думала що не зможу відділити добре шкірку 😊.

Саме цей рецепт вважаю перлиною рибної колекції.

Інгредієнти

6 порцій
  • короп 2шт  по 1кг
  • куряче філе 2шт.
  • яйця 3шт.
  • цибуля 2-3шт.
  • морква 2шт.
  • сухарі панірувальні 150г
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • вершкове масло 100г
  • олія
  • спеції для риби

Приготування

Готувати 1,5 год
  1. Чистимо коропа від луски, виймаємо нутрощі, добре миємо під проточною водою. Акуратно знімаємо шкірку, підчепивши її гострим ножем біля плавців на черевці. Далі працюємо руками, вона знімається дуже легко, головне не поспішати, робити все акуратно, щоб не пошкодити цілісність шкірки. Потім перерізаємо хребет біля хвоста і біля голови. Відділяємо філе від хребта і кісток. Подивитися детально, як краще зняти шкіру коропа можна у відео під цим рецептом 👇🏼 (на моєму ютуб-каналі).
  2. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву – соломкою. Обсмажуємо на олії до готовності овочів. В кінці додаємо масло, накриваємо кришкою. Вимикаємо газ та даємо остигнути.
  3. Перемелюємо філе риби на м’ясорубці разом із курячим філе та половиною готових овочів.
  4. До фаршу додаємо яйця, решту моркви та цибулі, сухарі, сіль, перець чорний мелений. Добре вимішуємо. В кінці трішки відбиваємо фарш, щоб позбутися зайвих пузирів і фарш став однорідним.
  5. Заповнюємо начинкою шкіру риби, починаючи з хвоста. Перевертаємо розрізом до низу (зашивати не потрібно), легкими рухами рук надаємо правильної форми риби.
  6. Переносимо на деко, застелене фольгою та змащене олією. Поправляємо форму рибі, поливаємо рибку олією та посипаємо улюбленими спеціями.
  7. Запікаємо 1год. при 180⁰С.
  8. Прикрашаємо та смакуємо 💙💛

Примітки

  •  якщо риба більше 1кг., то запікати потрібно більше години. !Але слідкуйте, щоб не перепекти, бо вийде сухувата!!!
  •  найкраще брати рибу вагою 700-900г
Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту