Фарширована курка запечена на яблуках

Курка, курочка, курча – це не просто слова, а кулінарна бомба! Кожна господиня запікала птицю не раз, і не два… Скільки ж різноманітних рецептів існує… з картоплею, з грибами, у фользі, у гусятниці, в рукаві … Проте такий спосіб запікання – це просто знахідка! Курочка вийде і соковита, і ніжна, і ароматна. Готуйте і самі переконаєтесь!
Інгредієнти
6 порцій
- курка
- масло 150г
- яїчка 3шт.
- сухарі мелені 1 ст.
- цибуля 3-4шт.
- молоко 250мл.
- сметана для змащування
- яблука 5шт.
- куряче філе 1-2шт.
- сіль до смаку
- перець мелений до смаку
- пучок зеленої петрушки
Приготування
Готувати
2 год
- З курки зняти шкіру, відділити м’ясо від кісток. Перемолоти м’ясо та куряче філе на м’ясорубці.
- Додати 100г. масла, жовтки, білки збиті на круту піну. Сухарі замочити у теплому молоці. Цибулю нарізати кубиками та підсмажити на решті масла. Це все додати до меленого м’яса. Посолити та поперчити до смаку, додати нарізану зелень петрушки.
- Начинити цим шкіру курки, зашити зубочистками. Форму змастити маслом або олією, викласти дольки яблук, на них – фаршировану курку.
- Пекти 1-2год. при t° 180С°
- Перед подачею прикрасити майонезною сіткою, лимоном на яблуками, зеленою петрушкою.
Примітки
- Щоб утворилася румяна шкірка потрібно 15хв. до завершення запікання змастити курку сметаною;
- Готова страва має особливий аромат яблук, якими просочується під час готування;
- Форму краще застелити пергаментним папером.
Смачного )
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту