Фарширована курка запечена на яблуках

Готувати 2 год
0
Коментарів немає
279 переглядів
Фарширована курка запечена на яблуках

Курка, курочка, курча – це не просто слова, а кулінарна бомба! Кожна господиня запікала птицю не раз, і не два… Скільки ж різноманітних рецептів існує… з картоплею, з грибами, у фользі, у гусятниці, в рукаві … Проте такий спосіб запікання  – це просто знахідка! Курочка вийде і соковита, і ніжна, і ароматна. Готуйте і самі переконаєтесь!

Інгредієнти

6 порцій

 

  • курка
  • масло 150г
  • яїчка 3шт.
  • сухарі мелені 1 ст.
  • цибуля 3-4шт.
  • молоко 250мл.
  • сметана для змащування
  • яблука 5шт.
  • куряче філе 1-2шт.
  • сіль до смаку
  • перець мелений до смаку
  • пучок зеленої петрушки

Приготування

Готувати 2 год
  1. З курки зняти шкіру, відділити м’ясо від кісток. Перемолоти м’ясо та куряче філе на м’ясорубці.
  2. Додати 100г. масла, жовтки, білки збиті на круту піну. Сухарі замочити у теплому молоці. Цибулю нарізати кубиками та підсмажити на решті масла. Це все додати до меленого м’яса. Посолити та поперчити до смаку, додати нарізану зелень петрушки.
  3. Начинити цим шкіру курки, зашити зубочистками. Форму змастити маслом або олією, викласти дольки яблук, на них – фаршировану курку.
  4. Пекти 1-2год. при t° 180С°
  5. Перед подачею прикрасити майонезною сіткою, лимоном на яблуками, зеленою петрушкою.

Примітки

  • Щоб утворилася румяна шкірка потрібно 15хв. до завершення запікання змастити курку сметаною;
  • Готова страва має особливий аромат яблук, якими просочується під час готування;
  • Форму краще застелити пергаментним папером.

Смачного )

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту