Домашня піца

Піца – це шар тіста круглої форми з різними начинками, в т.ч. солодкими. Існує багато способів і рецептів приготування піци. Ця італійська страва стала популярна у всьому світі і на кожній кухні має свої виняткові особливості. Піца – улюблена страва багатьох родин.
Найважливіше у піці – тісто: тонке, з хрусткою скоринкою, м’яке та ніжне! Класичне тісто для піци готується на дріжджах.
Нижче пропоную рецепт піци із якогою тісто виходить чудове, а начинку можете змінювати до Ваших вподобань!
Піца: покроковий рецепт із фото
Інгредієнти
8 порцій
для тіста
- дріжджі 100г
- олія 80г
- яйце 1шт.
- молоко 250мл
- борошно 500-550г
- сіль
- цукор
для начинки:
- майонез 200г
- кетчуп 200г
- сир твердий 300г
- зелень петрушки такропу
- прованські трави
- аджика 100г
- ковбаса 300г
- огірки квашені 150г
- перець болгарський маринований 200г
Приготування
Готувати
1 год
- Приготувати продукти для тіста:
- Дріжджі розвести у теплому молоці, додати 2 чайних ложки цурку та 2 столових ложки борошна.
- Залишити на 15хв.
- Додати в опару борошно, яйце, олію та 1 ч.л. солі. Замісити тісто. Дати підійти (приблизно 15хв)
- Тим часом приготувати продукти для начинки : сир натерти на терці, ковбаску порізати кружальцями, огірки також порізати кружальцями, перець болгарський порізати соломкою (можна використати свіжий перець), зелень дрібно нарізати (якщо свіжа, можна брати морожену чи сушену зелень).
- Ще раз вимісити, розділити тісто на дві частини та розкачати з першої частини тісто круглої форми перенести на форму для випікання змащену олією.
- Змастити тісто аджикою. Вона чудово підходить для основи, оскільки добре просочує тісто та дає гарний смак. Звичайно аджику можна замінити будь яким іншим соусом.
- Викласти ковбаску, огірки та перець.
- Зробити майонезну сітку та сітку із кетчупу.
- Посипати зеленню та потертим сиром
- Пекти піцу у розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин до появи золотої скоринки: 10 хвилин – 200 градусів, 20-25 хвилин – 150градусів.
- Так само приготувати піцу із другої частини тіста.
Примітки
- існує багато варіантів начинки до піци: вищевказані інгредієнти можна замінити на волоський горіх, корнішони, картоплю, цибулю-порей, куряче філе, морепродукти, бекон, мисливські ковбаски, помідори, часник, печериці, листя зеленого салату, базилік … І кожний варіант такої піци буде неперевершеним!!!
Смачного!
Схожі рецепти
Підписуйтесь!
отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту