Домашня піца

Готувати 1 год
0
Коментарів немає
324 переглядів
Домашня піца

Піца – це шар тіста круглої форми з різними начинками, в т.ч. солодкими. Існує багато способів і рецептів приготування піци. Ця італійська страва стала популярна у всьому світі і на кожній кухні має свої виняткові особливості. Піца – улюблена страва багатьох родин.

Найважливіше у піці – тісто: тонке, з хрусткою скоринкою, м’яке та ніжне! Класичне тісто для піци готується на дріжджах.

Нижче пропоную рецепт піци із якогою тісто виходить чудове, а начинку можете змінювати до Ваших вподобань!

Піца: покроковий рецепт із фото

Інгредієнти

8 порцій

для тіста

  • дріжджі 100г
  • олія 80г
  • яйце 1шт.
  • молоко 250мл
  • борошно 500-550г
  • сіль
  • цукор

для начинки:

  • майонез 200г
  • кетчуп 200г
  • сир твердий 300г
  • зелень петрушки такропу
  • прованські трави
  • аджика 100г
  • ковбаса 300г
  • огірки квашені 150г
  • перець болгарський маринований 200г

Приготування

Готувати 1 год
  1. Приготувати продукти для тіста:Піца
  2. Дріжджі розвести у теплому молоці, додати 2 чайних ложки цурку та 2 столових ложки борошна.Піца
  3. Залишити на 15хв. Піца
  4. Додати в опару борошно, яйце, олію та 1 ч.л. солі. Замісити тісто. Дати підійти (приблизно 15хв) Піца
  5. Тим часом приготувати продукти для начинки : сир натерти на терці, ковбаску порізати кружальцями, огірки також порізати кружальцями, перець болгарський порізати соломкою (можна використати свіжий перець), зелень дрібно нарізати (якщо свіжа, можна брати морожену чи сушену зелень). Піца
  6. Ще раз вимісити, розділити тісто на дві частини та розкачати з першої частини тісто круглої форми перенести на форму для випікання змащену олією. Піца
  7. Змастити тісто аджикою. Вона чудово підходить для основи, оскільки добре просочує тісто та дає гарний смак. Звичайно аджику можна замінити будь яким іншим соусом. Піца
  8. Викласти ковбаску, огірки та перець. Піца
  9. Зробити майонезну сітку та сітку із кетчупу. Піца
  10. Посипати зеленню та потертим сиром Піца
  11. Пекти піцу у розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин до появи золотої скоринки: 10 хвилин – 200 градусів, 20-25 хвилин – 150градусів. Домашня піца
  12. Так само приготувати піцу із другої частини тіста.

Примітки

  • існує багато варіантів начинки до піци: вищевказані інгредієнти можна замінити на волоський горіх, корнішони, картоплю, цибулю-порей, куряче філе, морепродукти, бекон, мисливські ковбаски, помідори, часник, печериці, листя зеленого салату, базилік … І кожний варіант такої піци буде неперевершеним!!!

Смачного!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту